/

Temps d’espinagades a Mallorca

Hi ha diversos forns, cafeteries i restaurants que ofereixen aquest plat típic de les festes de Sant Antoni

La comarca del Raiguer de Mallorca celebra Sant Antoni amb una menja ben típica: les espinagades. La fama d’aquesta pasta salada farcida d’anguila o de llom s’ha estès per gairebé tot Mallorca.

De fet, en podeu trobar a diferents forns, cafeteries i restaurants.

Començarem recomanant un restaurant que és tot un emblema de sa Pobla. Es tracta del centenari Bar des Tren. Les seves espinagades, plenes de sabor i textura, són l’acompanyament ideal per a aquestes dates. Recordau que cada dissabte i per encàrrec es poden demanar espinagades per endur, per berenar o dinar. Reservau-ne al  971540022.

Una bona mostra és el bar Can Murtó de Binissalem. Així ho diuen els seus responsables: “ja ens preparam per Sant Antoni amb un especial espinagades 2024, ja podeu fer el vostre encàrrec (amb dos dies d’antelació) per als propers dies. Telefonau o enviau un missatge al 608 90 61 02”. Hi trobareu espinagada de llom a 20 euros. Unitats limitades.

Un altre lloc on podeu anar és al Forn i Pastisseria Gelabert, de Llubí. En fan de quatre castes: espinagada d’anguila, espinagada de mussola, espinagada de llom i espinagada de llom amb col. Les unitats són limitades i demanen que els encarrecs es facin amb antelació. Les podeu comanar a per telèfon al 971 52 26 13 o per Whatsapp al 621 22 99 97.

Palma, el Fornet de la Soca fa espinagades de dues mides: individuals i de grosses (per a 4-5 persones). Les fa farcides de quatre maneres diferents: de llom amb col, de mussola, d’anguila i la versió vegana. Podeu fer les comandes al 673 49 94 46.

La persona que ha popularitzat les espinagades més enllà de sa Pobla és el cuiner i cap de sala Pep Socies. Enguany, també en farà per comanda.N’hi haurà de dues castes: de col i llom (30 euros) i d’anguiles (37 euros). Són de pasta fina i ben farcides. “Qui en vulgui per dia 26 i vengui a cercar-les a Pollença, ja m’ho dirà al 639424210″. Us en llepareu els dits!

La dita diu: festes passades coques menjades. Ara bé, això sembla que no s’atura. Al Forn Can Rafel de Búger hi trobareu propostes ben dolces amb temàtica de Sant Antoni: Dimonis fets de pasta brisa amb una capa de Ferrero, merenga i xocolata. i Sant Antonis fets de bescuit borratxo amb confitura d’albercocs, merenga i xocolata. També hi trobareu espinagades ben bones! Comandes al 971 51 62 13.

Palma, un altre forn que en podeu trobar i comanar és la Pastisseria Rialfa. Es troba al C/Francesc Sancho, número 17. En fan de llom i de mussola fresca. En podeu fer els encàrrecs al 661 109 611.

El Bip-Bip Ca na Maria de Muro és un supermercat on hi trobareu espinagades. En trobareu del 13 al 17 de gener i n’hi ha d’anguiles, de mussola, de llom i de verdures.

Al Port d’Alcúdia, un altre lloc on en podeu trobar és al Forn Can Joan Serra (carrer dels Pins, 2). Important, és dels pocs establiments que en trobrareu de sípia. També, en fan de llom. Més informació al 971 54 53 51.

Un altre temple de l’espinagada a sa Pobla és el bar Can Toni Cotxer. A partir del divendres 12 tendran espinagades, anau-hi a tastar-les. Més informació al 971 54 00 05.

Tallers per fer espinagades

Lloseta: Taller d’espinagades a càrrec d’en Pep Socies. Serà dia 11 de gener de 2024, a les 18 hores, al centre cultural Sa Mina. Places limitades. Els tiquets estaran a la venda a partir de divendres 29 de desembre a l’estanc de Lloseta. Preu: 16 euros (inclou sopar). S’hi ha de dur ganivet, coberts, plat fondo i plat pla, tassó i pedaç. Més informació al 655 32 00 25.

Sineu: Taller d’espinagades amb Pep Socies. Serà el dissabte 13 de gener, a les 10 hores, a Cuina de sa Quintana (Sineu). Preu: 25 euros (inclou formació i dinar). Cada participant hi ha de dur plats (fondo, pla i per a postres), coberts i tassó. A més d’espinagades, els assistents aprendran a fer un plat sorpresa, típic de la gastronomia santantoniera. Inscripcions al 644208791

Binissalem: El dissabte 13 de gener el celler Can Fumat ha organitzat un taller d’espinagades. Serà al carrer de sa Coma, 10 de Binissalem. Na Cati Pons i na Maria Antonia García (Els Fogons de Plaça) i Antoni Martí (responsable del eller) us hi esperen. L’activitat serà a les 11.00 per anar a visitar les vinyes. Després començarem l’activitat al celler Can Fumat. Taller i degustació d’espinagades i cata de vins. Heu de dur davantal i aprimadora. Us podreu emportar una espinagada per coure (per 4/6 persones). El preu per persona és de 48 €. Les places són limitades i per ordre d’inscripció a: elsfogonsdebunyola [arrova] gmail [punt] com

Imatge: Can Murtó (Binissalem) i Forn Can Rafel.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat