S’ha elaborat al Forn Trias del Secar de la Real

Un total de 16 kilos de xocolata negra, blanca i amb llet han fet falta al forner Pep Trias per elaborar la Casa d’en Tià Llonguet. Des del 2006, quan es va obrir aquest forn del Secar de la Real, Pep Trias crea una gran mona de Pasqua. La d’enguany recrea un forn on viu Tià Llonguet, la caricatura creada per l’il·lustrador i dibuixant Rafel Vaquer per promoure aquest tipus de panet típic de Palma i, alhora, la Fira del Llonguet, al poble del Pil·larí, que es va impulsar quatre anys enrere.

Una llepolia també educativa

Només per a la figura s’han emprat 4 kilos de xocolata, explica Pep Trias, que també comenta que aquesta dolça escultura es traslladarà a l’escola pública d’Establiments on els al·lots treballaran amb el mestre oneiements relacionats amb el pa, com la farina, i l’ofici de forner. Després els al·lots es menjaran la mona, a excepció de la figura, perquè s’exposarà a la Firal del Llonguet, el proper 29 d’abril. “La meva idea, explica Trias, és que la gent vegi que els nostres productes són artesans, però ho feim amb una temàtica relacionada amb Mallorca i la nostra cultura. Per exemple, hem fet mones del Castell de Bellver, de Fra Juníper Serra, entre altres personatges”.

La presentació es va fer el divendres 23 de març i hi varen assistir el batle de Palma, Antoni Noguera; com també Pep Magraner, de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i representants de la Fira del Llonguet del Pil·larí.