Maó acull la tercera edició d’Arrels. El recinte firal de Menorca (c/ Alqueria Cremada, s/n) tornarà a oferir un ampli i complet ventall d’aliments, productes, tendències i novetats gastronòmiques de l’illa de Menorca.

La cita té lloc els dies 6 i 7 d’abril, el dissabte de 10 a 21 hores i el diumenge de 10 a 19 hores. La Fira Arrels 2019 presenta un programa ben interessant, amb cuiners de Menorca i d’altres indrets, com Mallorca, Catalunya, Sardenya i el País Valencià.

A banda dels productes de Menorca,  enguany Girona serà el territori convidat a la Fira Arrels. que hi mostrarà els millors productes de la comarca gironina, aglutinats sota el segell de Girona Exel·lent de la Diputació de Girona.

A més de la fira, el recinte compta amb tres espais diferenciats: l’aula de cuina, l’aula de tast i l’aula infantil, dels quals us n’explicam els actes que hi ha prevists a continuació.

La programació de l’aula de cuina, que inclou demostracions en directe amb professionals reconeguts i que és d’accés lliure per als visitants de la fira és la següent:

Dissabte 6

  • 11.00 h El paisatge i la memòria a la cassola Joan Bagur (Rels, Ciutadella) & Lola Suñé (Es Caragol de Menorca)
  • 12.15 h El restaurant sense carta: mercat i inspiració Melissa Herrera (Valmas, Barcelona)
  • 13.30 h Tancant cercles, nova cuina mallorquina Maria Solivellas (Ca na Toneta, Caimari, Mallorca)
  • 16.30 h Herbes i flors de platja a la Costa Brava Iolanda Bustos (La Calènduda, Regencós, Empordà)
  • 17.45 h Cuina d’autor d’arrels tradicionals Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol, Sant Lluís) & Omar Zola (iSafrà, Maó)
  • 18.45 h Univers dolç a Menorca Andreu Busutil & Estela Pons (Pastisseria El Diamante, Ciutadella)
  • 19.45 h La nova cuina tradicional de Sardenya Gianfranco Pulina (Golden Gate, Bortigiadas, Sardenya)

Diumenge 7

  • 11.00 h Radicalment local Sílvia Anglada (Es Tast de na Sílvia, Ciutadella) & Toni Anglada (Dolçamar, Ciutadella)
  • 12.15 h L’enginy de cuinar en una barra Arnau Muñío (Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, Direkte Boqueria, Barcelona)
  • 13.30 h València mira al mar Vicente Patiño (Saití, València)
  • 16.30 h Alta cuina marinera David de Coca (Sa Llagosta, Fornells) & Rafel Quintana (Peixateria Sa Llotja, Maó)
  • 17.45 h Memòria, personalitat i paisatge Santi Taura (Santi Taura, Lloseta, Mallorca)

L’aula de tast, l’espai reservat per a les activitats dels expositors, ofereix degustacions i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. Preu: 1€ (les inscripcions es faran a l’entrada del recinte). La programació és la següent:

Dissabte 6

  • 11.30 – 13.30 h III Concurs de Maonesa Arrels 2019
  • 16.45 h Tast de dolços tradicionals de Menorca (Cas Sucrer, es Mercadal)
  • 18.00 h Tast de sobrassades tradicionals i vins de la terra de Menorca (Embotits Raima, Ciutadella & Associació Balear de Sumilleres de Menorca)
  • 19.15 h Tast de productes de Girona Excel·lent (Pep Nogué)

Diumenge 7

  • 10.45 h Tast de formatges artesans i vins de la terra de Menorca (Pep Nogué & Associació Balear de Sumilleres de Menorca) 12.00 h Tast de productes de Girona Excel·lent (Pep Nogué)
  • 13.15 h Tast de productes de Sa Cooperativa del Camp de Menorca
  • 17.00 h Presentació i tast de productes del Projecte Agroxerxa i de l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Menorca (APAEM)

D’altra banda, l’aula infantil, oferirà tallers de cuina per als més petits (de 5 a 12 anys). Les inscripcions es realitzaran a l’entrada del recinte, per 2 euros. La programació n’és la següent:

Dissabte 6

  • 11.30 h Berenars mmmolt bons!
  • 12.45 h Bufet d’ensalades
  • 16.30 h Triple macedònia
  • 17.45 h Panets amb sorpresa
  • 19.00 h Per sopar… pizza!

Diumenge 7

  • 11.30 h Panets amb sorpresa
  • 12.45 h Bufet d’ensalades
  • 16.30 h Triple macedònia

Amb la col.laboració de Sa Xaranga.