Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Maó acull la tercera edició d’Arrels. El recinte firal de Menorca (c/ Alqueria Cremada, s/n) tornarà a oferir un ampli i complet ventall d’aliments, productes, tendències i novetats gastronòmiques de l’illa de Menorca.

La cita té lloc els dies 6 i 7 d’abril, el dissabte de 10 a 21 hores i el diumenge de 10 a 19 hores. La Fira Arrels 2019 presenta un programa ben interessant, amb cuiners de Menorca i d’altres indrets, com Mallorca, Catalunya, Sardenya i el País Valencià.

A banda dels productes de Menorca,  enguany Girona serà el territori convidat a la Fira Arrels. que hi mostrarà els millors productes de la comarca gironina, aglutinats sota el segell de Girona Exel·lent de la Diputació de Girona.

A més de la fira, el recinte compta amb tres espais diferenciats: l’aula de cuina, l’aula de tast i l’aula infantil, dels quals us n’explicam els actes que hi ha prevists a continuació.

La programació de l’aula de cuina, que inclou demostracions en directe amb professionals reconeguts i que és d’accés lliure per als visitants de la fira és la següent:

Dissabte 6

  • 11.00 h El paisatge i la memòria a la cassola Joan Bagur (Rels, Ciutadella) & Lola Suñé (Es Caragol de Menorca)
  • 12.15 h El restaurant sense carta: mercat i inspiració Melissa Herrera (Valmas, Barcelona)
  • 13.30 h Tancant cercles, nova cuina mallorquina Maria Solivellas (Ca na Toneta, Caimari, Mallorca)
  • 16.30 h Herbes i flors de platja a la Costa Brava Iolanda Bustos (La Calènduda, Regencós, Empordà)
  • 17.45 h Cuina d’autor d’arrels tradicionals Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol, Sant Lluís) & Omar Zola (iSafrà, Maó)
  • 18.45 h Univers dolç a Menorca Andreu Busutil & Estela Pons (Pastisseria El Diamante, Ciutadella)
  • 19.45 h La nova cuina tradicional de Sardenya Gianfranco Pulina (Golden Gate, Bortigiadas, Sardenya)

Diumenge 7

  • 11.00 h Radicalment local Sílvia Anglada (Es Tast de na Sílvia, Ciutadella) & Toni Anglada (Dolçamar, Ciutadella)
  • 12.15 h L’enginy de cuinar en una barra Arnau Muñío (Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, Direkte Boqueria, Barcelona)
  • 13.30 h València mira al mar Vicente Patiño (Saití, València)
  • 16.30 h Alta cuina marinera David de Coca (Sa Llagosta, Fornells) & Rafel Quintana (Peixateria Sa Llotja, Maó)
  • 17.45 h Memòria, personalitat i paisatge Santi Taura (Santi Taura, Lloseta, Mallorca)

L’aula de tast, l’espai reservat per a les activitats dels expositors, ofereix degustacions i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. Preu: 1€ (les inscripcions es faran a l’entrada del recinte). La programació és la següent:

Dissabte 6

  • 11.30 – 13.30 h III Concurs de Maonesa Arrels 2019
  • 16.45 h Tast de dolços tradicionals de Menorca (Cas Sucrer, es Mercadal)
  • 18.00 h Tast de sobrassades tradicionals i vins de la terra de Menorca (Embotits Raima, Ciutadella & Associació Balear de Sumilleres de Menorca)
  • 19.15 h Tast de productes de Girona Excel·lent (Pep Nogué)

Diumenge 7

  • 10.45 h Tast de formatges artesans i vins de la terra de Menorca (Pep Nogué & Associació Balear de Sumilleres de Menorca) 12.00 h Tast de productes de Girona Excel·lent (Pep Nogué)
  • 13.15 h Tast de productes de Sa Cooperativa del Camp de Menorca
  • 17.00 h Presentació i tast de productes del Projecte Agroxerxa i de l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Menorca (APAEM)

D’altra banda, l’aula infantil, oferirà tallers de cuina per als més petits (de 5 a 12 anys). Les inscripcions es realitzaran a l’entrada del recinte, per 2 euros. La programació n’és la següent:

Dissabte 6

  • 11.30 h Berenars mmmolt bons!
  • 12.45 h Bufet d’ensalades
  • 16.30 h Triple macedònia
  • 17.45 h Panets amb sorpresa
  • 19.00 h Per sopar… pizza!

Diumenge 7

  • 11.30 h Panets amb sorpresa
  • 12.45 h Bufet d’ensalades
  • 16.30 h Triple macedònia

Amb la col.laboració de Sa Xaranga.