La final es disputarà el proper 12 d’abril a la seu de Le Cordon Bleu Madrid 

L’escola d’alta cuina Le Cordon Bleu Madrid ha donat a conèixer els 10 finalistes que disputaran la gran final del VI Premi Promeses de l’alta cuina. Els finalistes, que formen part de 9 centres situats en 9 províncies espanyoles, competiran el proper 12 d’abril de 2018 a les cuines de la seu de Le Cordon Bleu Madrid, davant d’un jurat professional que decidirà el guanyador del prestigiós guardó nacional.

Els finalistes són: Yurena Rodríguez Morales, estudiant d’Esment de les Illes Balears; Katherine Tabban Rodríguez i Javier Encinas Pérez, estudiants de l’Hotel Escola Santa Cruz a Santa Cruz de Tenerife; Santiago Sastre Feliu, estudiant del CIPFP Costa d’Azahar de Castelló; Juan Cárdenas Gómez, estudiant de l’IES Cap de l’Aljub d’Alacant; M. Ángeles García Roldán, estudiant de l’Escola d’Hostaleria Benahavís de Màlaga; Alejandro Pérez Pol, estudiant del IES Atenea de Sevilla; Ignasi Bustamante Bornancini, estudiant del CETT de Barcelona; Fernando Benito Tejedor, estudiant de l’IES Diego de Praves de Valladolid; Luis Ortiz Bañón, estudiant de l’IES La Flota de Múrcia.

Els 10 finalistes han superat diverses fases de selecció per aconseguir arribar a la gran final. En aquesta última fase, els finalistes s’enfrontaran a una dura prova de quatre hores a les cuines de l’escola en què tots els aspirants hauran de competir amb una mateixa matèria primera original. D’aquesta forma, els aspirants podran demostrar la seva destresa culinària i la seva creativitat en els plats partint d’una mateixa base. L’objectiu és que un jurat professional pugui avaluar la destresa, la qualitat tècnica, l’originalitat, el sabor, la presentació i la creativitat de cada plat preparat.

La final es disputarà el proper 12 d’abril a la seu de Le Cordon Bleu Madrid. El jurat que analitzarà els plats estarà format per tres grans figures la gastronomia estatal i internacional i tres professors de l’escola. El guanyador aconseguirà una beca del 100% per cursar un diploma valorat en més de 23.000 € a Le Cordon Bleu Madrid, mentre que el segon classificat podrà estudiar un certificat a l’escola valorat en 8.500 € a escollir entre les disciplines de Cuina, Pastisseria o cuina Espanyola. I per a les escoles, l’organització premiarà l’esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1.500 €, que es lliurarà al centre del primer classificat.

Com a novetat aquest any, gràcies al nou Pla de convalidacions de l’escola, el guanyador podrà accedir directament a nivells intermedis dels seus programes. D’aquesta manera i en cas que ho desitgi, podrà estudiar més d’una especialitat amb la seva beca.

Aquí podeu conèixer una mica més Yurena i el seu plat:

Sobre el Premi Promeses de l’Alta Cuina

El Premi Promeses de l’Alta Cuina de Le Cordon Bleu s’adreça a joves promeses de l’alta cuina, menors de 25 anys, que cursen el seu darrer any de formació de Cuina o Pastisseria a alguna escola espanyola. Cada any, són més els centres i escoles de totes les comunitats autònomes que donen suport a aquest premi i animen als seus alumnes a presentar les seves candidatures. Després de diverses fases de preselecció que han d’anar superant, arriben a la gran final davant la pressió d’un exigent jurat que en edicions anteriors ha estat presidit per grans xefs del nostre país: com Pedro Subijana, Diego Guerrero, Martín Berasategui, Joan Roca o Quique Dacosta, president del jurat en l’última edició.