La Festa del Vi Albariño de Palma ha tornat a ser tot un èxit. La cita, celebrada el dimecres 8 de maig, ha permès tastar i conèixer de primera mà els vins de 35 cellers gallecs que fan vi amb la varietat Albariño i que estan integrats en la denominació d’origen Rias Baixas.

La cita està organitzada per Antonio Seijas i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambados, i ha tengut com a escenari el restaurant El Náutico de Palma. La Festa de l’Albariño és un esdeveniment consolidat a Mallorca en què aquest 2019 hi han participat 35 cellers de les cinc subzones de l’Albariño: Val Do Salnés (Cambados) Comtat de Tea, O Rosal, Soutomayor i Ribeira do Ulla amb unes cinquanta marques.

També s’han pogut coneixer les fabas de Lourenzá, unes faves de qualitat, a més dels productes elaborats amb la raça Porco Celta, -com el lacón o el xoriço- una raça autòctona gallega que s’ha recuperat i que ha estat a punt de desaparèixer.

Aquesta festa, sense ànim de lucre, ha contribuït a donar a conèixer el vi Albariño a Mallorca on es pot trobar en la majoria d’hotels i restaurants.