/

Vins Miquel Gelabert, protagonista del menú maridat de El Patio de Glòria

El celler de Manacor es fusionarà amb la cuina de Miquel Serra Fiol

Els menús maridats de la denominació d’origen Pla i Llevant arriben a Palma. La primera sessió tendrà lloc els dies 2, 3 i 4 de març, a les 20 hores, al restaurant El Patio de Glòria i tendrà Vins Miquel Gelabert com a protagonista.

Miquel Serra Fiol, cuiner d’aquest restaurant de Palma, ha proposat un sopar maridatge basat en diverses cuines: grega, romana, musulmana, cristiana i jueva. Proposta que, d’entrada, manifesta la intenció de realitzar una integració cultural tan necessària en temps de poca empatia entre societats diferents.

Aquests plats seran maridats amb vins del celler Miquel Gelabert de Manacor. El cuiner i el vinater han fet conjuntament la proposta per aconseguir una harmonia perfecta entre els plats i els vins que representi un gaudi per als comensals.

Antoni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant, afirma que hi ha un altre motiu per recomanar el consum de vi en el context de maridatge: “des de Pla i Llevant estam compromesos en recomanar el consum de vi amb moderació. Un dels conceptes a difondre és que el vi s’ha de consumir lligat al menjar perquè d’aquesta manera l’alcohol té competència en la seva absorció i aquesta es ralentitza“.

Els plats i vins que es podran degustar són:

  • Cuina grega: Coca de bacallà amb verdures saltejades i lactonesa d’oliva negra maridada amb Golós rosat
  • Cuina romana: Ensalada de llobarro curada amb Sal des Trenc, tomàtiga cherry i taronja maridada amb Golós blanc.
  • Cuina musulmana: Orada amb parmentier i salsa de pinyons i ametlles maridada amb Sa Vall
  • Cuina cristiana: Canelons de cap de llom de porc negre mallorquí amb salsa de magrana maridada amb Gran Vinya Son Caules.
  • Cuina jueva: Poma Bella Roma amb praliné d’ametlles maridat amb Dolç des Morro.

Per assistir-hi, cal reservar plaça al 971 717997 o a reservas [arrova] elpatiodegloria [punt] com. El preu del menú és de 50 euros

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat