/

Comença la 8a Ruta del Llonguet amb més d’una trentena de forns i pastisseries

Cada dimecres, fins al 14 de desembre, podeu berenar d'un llonguet artesanal amb beguda per només 3,75 euros

A partir de dia 19 d’octubre, cada dimecres hi haurà la Ruta del Llonguet, una activitat que arriba a la vuitena edició. Enguany, hi participen més d’una trentena de forns i pastisseries que per 3,75 euros oferiran un llonguet amb beguda inclosa, una promoció vàlida fins al proper 14 de desembre.

Consulta els forns de la Ruta del Llonguet 2022

L’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears és l’entitat encarregada d’organitzar aquesta activitat gastronòmica en la qual cada dimecres es promociona el llonguet, un tipus de panet molt popular a Palma i, alhora, nom amb el qual es coneix la gent de la capital més enllà de la via de cintura.

La ruta s’ha presentat al quiosc de PalmaActiva amb l’assistència de Jordi Vilà, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació; Pep Magraner, gerent de l’Associació de Forners i Pastissers; Miguel Carranza, director general de Comerç de l’Ajuntament; Miquel Pinyol, director general de Comerç del Govern; i Mariona Luis, directora de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

Pep Magraner, gerent de l’Associació de Forners i Pastissers, ha destacat que aquesta iniciativa va néixer per posar en valor aquest tipus de pa com a element d’identitat de Palma i per donar a conèixer els forns i pastisseries de Ciutat entre les persones consumidores. Segons Magraner, aquesta ruta és una activitat ja consolidada i en part s’ha aconseguit l’objectiu d’augmentar la producció i consum d’aquest panet de Palma: alguns forns de Ciutat ja en fan entre 500 i 600 cada dia, i des de 2016 s’ha multiplicat per 20 la quantitat de llonguets que es fan cada dia.

Jordi Vilà, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha expressat la seva satisfacció perquè l’Associació de Forners i Pastissers torni a posar en marxa aquesta activitat que ha aconseguit unir una activitat artesanal amb un factor cultural i gastronòmic que identifica a Palma: “És una iniciativa que ha demostrat que ja és madura, acceptada i esperada ja per la ciutadania”.

El director general de Comerç, Miquel Pinyol, ha agraït “a l’Associació de Forners i Pastissers i a l’Ajuntament de Palma l’organització de la Ruta del Llonguet com a activitat de foment de consum del pa tradicional i de dinamització del sector de la forneria”. Piñol ha recordat el suport de l’IDI i de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica a la Ruta mitjançant l’app de Pa d’Aquí, que ofereix el llistat dels forn participants.

Imatge: PalmaActiva

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat