Una de les joies gastronòmiques de Felanitx és el sorbet d’ametles torrades, que allà anomenen Fresque. La seva recepta és molt senzilla: aigua, sucre, ametla, canyella, llimona, goma guar i goma de garroví. Per als més majors, és un record que els remet a la infantesa, per als més joves, una manera de refrescar-se a l’estiu o d’acabar un bon dinar o sopar.

La història del fresque es remunta a l’any 1902, quan Joan Barceló Valens va tornar a Felanitx després de fer feina a la gelateria de Can Joan de s’Aigo de Palma. A la seva terra, va començar a elaborar i a vendre aquest gelat amb la neu que els arribava de la Serra de Tramuntana.

Actualment, la quarta generació s’encarrega de fer-lo. Concretament és Bernat Bordoy Barceló que l’elabora amb la marca Neu d’Or, una firma creada l’any 1965. Ell ha agafat el relleu de sa mare, Margalida Barceló, de Can Llenya.

A dia d’avui, elaboren més d’una vintena de gelats de gustos diferents, però el Fresque continua essent el més demanat a Felanitx i a Portocolom, tot i que també es pot trobar a Cas Concos, s’Alqueria Blanca, Cala d’Or, Campos, Manacor i Vilafranca.

La fàbrica de gelats Neu d’Or es troba al carrer Pou de la Vila, 9 de Felanitx. En podeu demanar més informació al telèfon 971 58 09 36.