Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

El celler Blanca Terra ha inaugurat oficialment la nova seu a Montuïri. L’acte s’ha celebrat el 9 de setembre i ha tengut com a protagonista la família Febrer i, concretament a l’empresari Bernat Febrer, creador d’aquest projecte.

El celler va néixer l’any 2014 a Porreres com una afició de Bernat Febrer, fruit de l’amor que sent per la terra i la pagesia. De fet, el nom remet al color de la terra on tenen sembrada bona part de la vinya i que en total arriba a les 15 quarterades.

Com que el projecte de fer vi va créixer i, per això, les instal·lacions de Porreres varen quedar petites, varen cercar un nou espai, una intervenció que ha dirigit la filla de Bernat Febrer, Maria Antònia, a partir del projecte ideat per l’enòleg Jaume Bergadà. Així, les noves instal·lacions del celler Blanca Terra a Montuïri permeten oferir una experiència completa, enfocada a l‘enoturisme, amb museu, botiga i sala de degustació. De fet, el nou celler ocupa l’espai del que fa anys va ser el Can Tomeu es Pollencí, un restaurant molt popular entre els amants del bufet.

A més, han adquirit tecnologia per elaborar vins sense sulfurós, davant el fet que hi ha gent que presenta molèsties pel sulfit present al vi. També tenen vinificadors automàtics, que permeten immergir el capell i simplificar l’elaboració del vi negre.

El vi que elaboren està elaborat principalment per varietats com Merlot, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Riesling, i a la vinya nova de Montuïri hi apostaran per sembrar varietats autòctones de Mallorca; i el celler té la implicació dels nets de Bernat Febrer: Joan Sansó i Bernat Sansó.

La festa d’inauguració s’allargarà els dies 11, 12 i 13 de setembre, amb una oferta que inclou visita al celler, al museu i tast de tres vins per 10 euros. Més informació al 609 62 05 68