/

Curiositats de la galleta Oreo

Es varen començar a elaborar ara fa més de 100 anys

Eva Remolina. AMIC

Les galetes Oreo es varen crear l’any 1912 de la mà de Nabisco, una cadena d’alimentació amb seu a Manhattan i que aglutina diferents empreses. No va ser, no obstant això, fins a 1975 que es comença a comercialitzar a Espanya.

Les Oreo, tot i l’èxit obtingut arreu del món (és present a més de 100 països) no és una galeta original, sinó que és una còpia de les galetes Hydrox, de la marca Sunshine, que varen aparèixer en el mercat quatre anys abans. No obstant això, les Hydrox no varen tenir el mateix èxit que les Oreo, ja que el nom no acabava d’agradar als consumidors perquè l’identificaven amb els productes químics.

La primera galeta Oreo es va vendre (a granel) el 6 de març de l’any 1912 a Nova Jersey, un dia que avui dia se celebra als Estats Units, com el dia de les Oreo.

Des de la primera Oreo ençà, s’han elaborat moltes variants i sabors de galetes, com ara les de gust de llimona (només varen estar uns mesos a la venda), les orades (golden) amb sabor vainilla, o les banyades en xocolata amb llet i xocolata blanca. No obstant això, cap s’ha venut tant com l’original.

Per què es diuen així?

Les galetes Oreo tenen moltes altres anècdotes, com la del nom, d’origen incert, que uns atribueixen a l’embalatge daurat amb el qual es varen començar a vendre i que feia pensar en or. Uns altres sostenen que ve del nom en grec „oreo“ que significa: bell.

En els seus inicis, però, la galeta es deia „Oreo Biscuit“, i anys més tard es va anomenar „Oreo Sandvitx“ i, finalment,  solament Oreo, així com la coneixem avui dia.

També el seu disseny ha sofert diverses modificacions, fins que durant l’any 1952, es va idear l’actual dibuix amb el trèvol de quatre fulles i el nom i el logo de l’empresa, imprès a la galeta.

Actualment, la galeta Oreo pot presumir de ser la preferida dels consumidors (segons múltiples enquestes) i de vendre més de 40.000 milions d’unitats arreu del món.

Imatge: Getty Images

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat