Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Els germans Roca, juntament amb BBVA han posat en marxa Gastronomia Sostenible, un projecte amb el qual donen suport al productor local d’una manera innovadora.

Cada mes a partir del juliol, prepararan una selecció d’aliments i en confeccionaran una recepta per cuinar a casa, com també destacaran un producte del mes. La cistella inclou els ingredients per elaborar un plat principal i unes postres per a dues persones, a més d’una botella de vi seleccionada expressament pel sommelier Josep Roca.

Tothom qui vulgui es pot subscriure per rebre aquesta cistella  a casa  per 70 euros, a través del web gastronomiasostenible.bbva.com

La iniciativa s’emmarca en la recerca per oferir un equilibri econòmic, social i medi ambiental des de la cuina, des d’una perspectiva gastronòmica, explica Joan Roca, cuiner d’un dels millors restaurants del món, tot això fomentant hàbits saludables i una alimentació sana.

La cooperació entre El Celler de Can Roca i BBVA s’emmarca en la col·laboració que varen iniciar l’any 2014 i que ha promogut el coneixement i la dinamització de petits productors d’arreu de l’Estat espanyol i, també, en el conjunt de mesures que l’entitat bancària ha posat en marxa com els préstecs per a agricultors i ramaders per convertir les finques convencionals a ecològiques com també oferir un programa gratuït per vendre a través d’Internet.

Per presentar aquest projecte, El Celler de Can Roca ha fet la recepta ànec amb salsa de cirera, un plat que Joan Roca ha elaborat amb cuixes i magret d‘Anec 5 Agals, una empresa del Berguedà que cria ànecs de raça Ailesbury i que prioritza el benestar animal, juntament amb cireres picota de l‘Associació de Cooperatives de la Vall de Jerte, un vinagre de Cabernet Sauvignon de Cellers Augustus Forum i el vi Gresa Expressió 2012, del celler Vinyes d’Olivardots, de l’Alt Empordà; mentre que el producte del mes són els pastanagons.

Pel que fa a les postres, Jordi Roca ha preparat un recuit de cabra (un tipus de formatge cremós), de Recuits de Fonteta, amb figues confitades de Can Bech i Mel Territori.