El diari britànic Daily Mail ha catalogat el celler Macià Batle com un dels millors vins de les illes d’Europa. La prestigiosa crítica vinícola, Charlotte Kristensen ha situat Macià Batle a la llista que elabora sobre els millors vins elaborats a les illes europees. A la seva columna ‚For you‘, de dia 17 de juliol d’enguany, parla dels 6 millors vins que ha tastat durant les vacances per les illes d’Europa, i hi destaca el vi negre Anyada 2020 de Macià Batle.
A la llista, al costat del vi de Mallorca, hi destaca un vi per cada illa: Sicília, Sardenya, Creta, Santorini i Tenerife. En el mateix article, la crítica vinícola parla dels nombrosos vins que a partir de varietats de raïm local ofereixen una producte únic i deliciós a la copa. Així, explica, Macià Batle treballa amb la varietat de raïm negre Mantonegro que es cultiva exclusivament a Mallorca, complementada amb Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà, de manera que s’aconsegueix un vi amb més profunditat, el qual gràcies als estius llargs i assolellats ia la maduració tardana del raïm, s’aconsegueix un vi lleuger i fàcil de beure. Segons Charlotte Kristensen, el vi Anyada 2020 de Macià Batle li recorda la pruna de Damasc, és una mica fumat i té un toc de gust de tomàtiga amb algunes notes especials de menta i lavanda al final. „Jo l’acompanyaria amb una espatlla de xot feta a foc lent, servida amb mantega d’olives, tàperes, romaní i mantega d’anxoves“, apunta la crítica.