91737909
/

El Govern destina 8 milions d’euros d’IRPF per dur a terme projectes socials

Des que el Govern balear gestiona aquest tribut s’han finançat 664 iniciatives valorades en 20,9 milions d’euros

La Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears destinarà 8 milions d’euros per convocar subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que duen a terme programes d’interès general amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques i l’impost sobre societats.

El Consell de Govern ha aprovat aquestes ajudes, que s’hauran d’executar durant els anys 2023 i 2024, i també ha autoritzat el pagament anticipat del 100% del seu import. Les quanties són de 4 milions d’euros corresponents a l’any 2022 i de 4 milions d’euros corresponents a l’any 2023.

En  breu es publicarà en el BOIB perquè les entitats puguin presentar els projectes que volen executar durant els 2023 i 2024

Projectes finançats
Entre els projectes que es financen, destaquen diferents línies destinades a ajudar infants en situació de necessitat; prevenir el risc d’exclusió social; pal·liar la soledat de la gent gran; facilitar el dia a dia de les persones amb discapacitat, o integrar i donar autonomia a les dones més vulnerables.

Amb els doblers recaptats per a aquest concepte, la Conselleria d’Afers Socials i Esports gestiona, mitjançant subvencions a entitats del tercer sector, el finançament de serveis i programes en dues vies principals: una que finança projectes d’inclusió i integració social i una altra que modernitza projectes d’inversió amb l’actualització dels equipaments informàtics i tecnològics i la flota automobilística de les entitats.

A més, l’any passat es va posar en marxa una nova línia per al finançament de projectes de cobertura de necessitats bàsiques, en la qual es financen projectes de distribució d’aliments entre entitats dedicades al repartiment, projectes de repartiment de productes de primera necessitat que atenen usuaris d’un o més municipis i projectes de menjadors socials.

Gestió autonòmica del tribut
Des que el 2017, la Conselleria d’Afers Socials i Esports gestiona aquests fons, ja s’han finançat 664 iniciatives valorades en 20,9 milions d’euros. A més, s’ha passat de 2,5 milions d’euros quan ho gestionava l’Estat el 2016 a 5,3 milions el 2022. Ara mateix, es calcula que més de 30.000 persones es beneficien anualment d’aquests programes de l’IRPF social.

Imatge: CAIB

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat