Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Juanjo Ramírez, cuiner i propietari del restaurant Bon Lloc de Palma, ha anunciat que tanca les portes d’aquest establiment emblemàtic. „No és una decisió provocada per la crisi de la covid perquè fa temps que l’estic meditant“, apunta Ramírez.

Tot i que és cert que la situació actual no és favorable, explica que fa temps que vol tornar a cuinar: „la part burocràtica, de gestió d’un restaurant és molt feixuga i jo vull recuperar la il·lusió“.

Història del restaurant Bon Lloc

El tancament d’aquest restaurant és significatiu ja que va ser el primer restaurant vegetarià que va obrir a Mallorca, concretament l’any 1978, al carrer del Morer, número 7 de Palma. Els creadors varen ser Aina Llucia Clar, Mikel Mantxola i Macià Bibiloni. Va ser un espai que va servir de refugi per a molts de col·lectius, aleshores, alternatius (ecologistes, LGBT, culturals, llibertaris, etc.). De fet, només feia tres anys que el dictador Francisco Franco havia mort i hi havia moltes ganes d’aconseguir drets i llibertats entre la població. De fet, a una de les imatges d’aquest article, hi teniu la primera imatge feta del restaurant del carrer del Morer i,, devora, a Juanjo Ramírez en la diada per reclamar la defensa de Cabrera com a espai natural, celebrat el 1990, un acte organitzat pel GOB i durant el qual donaren de dinar a més de 1.000 persones.

Bon Lloc no sols ha estat pioner en cuina vegetariana, també va ser dels primers en tenir la carta en català, en deixar entrar cans al local, en no deixar fumar… Juanjo Ramírez va entrar al restaurant l’any 1986 quan era una cooperativa i l’any 1990 se’n va fer càrrec en solitari i va canviar-lo a lloc on ha estat fins ara, al carrer de Sant Feliu.

Plans de futur

Ara, encara el futur amb molt d’optimisme: „les crisis són una excel·lent oportunitat per canviar i emprendre nous projectes“. Els seus són ajudar els seus fills (Mercè, Paula, Carlos i al seu gendre, Carlos) i centrar-se en la divulgació de la cuina vegana i vegetariana.