Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

El consell regulador de la DO Oli de Mallorca ha presentat al Casal Solleric l’oli novell de la darrera collita d’oliva 2019. L’acte ha tengut lloc el dimecres 18 de desembre i hi han participat elaboradors i comercialitzadors.

Joan Mayol, president del consell regulador Oli de Mallorca, ha comentat que la campanya d’enguany ha donat un oli d’oliva verge extra d’una qualitat excepcional, „un fet que demostra la bona feina dels nostres elaboradors, els quals any rere any s’esforcen per millorar i innovar per oferir un producte diferenciat no només per la seva procedència, també per la seva excel·lència”.

Produir a Mallorca és més car

Tot i això, Mayol ha lamentat que a un producte tan bàsic a la dieta mediterrània encara no se li dona la importància que mereix dins la cistella de la compra i el preu continua manant per sobre de la qualitat i per damunt d’altres aspectes com la procedència. „Produir a Mallorca costa més, la majoria som petits productors i les finques creixen més que les vendes, de manera que la denominació d’origen s’ha d’esforçar, tot i que sola no ho pot fer”, ha afegit Mayol.

Només es manté el paratge si és productiu

També ha recordat que quan es parla de procedència del producte va molt més enllà del patriotisme gastronòmic: „en realitat xerram de sostenibilitat, de patrimoni natural i promoció de l’economia local i de tot el que representa: jornals al camp, transport, comerç local… I és que no s’ha de perdre de vista el fet de que l’única de mantenir paratges agraris de gran valor natural i etnològic com els nostres olivars és mantenir-los productius i això òbviament passa per, una vegada al mercat, triar producte local”.

A més, ha fet una crida a la implicació dels sectors de la restauració i hotelers, com també el compromís de les empreses per arribar a aliances insulars en favor de l’Oli de Mallorca.

Han assistit a l’acte José Hila,batle de Palma; Gabriel Torrens, director general d’Agricultura i Pesca; i Joan Font, director insular de Promoció Econòmica i Producte Local.