Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

El restaurant Flanigan de Port Portals ha iniciat unes jornades gastronòmiques per traslladar els quatre elements (terra, aigua, aire i foc) al plat, organitzades per Gastroevents Balears.

Les primeres s’han celebrat el 26 de novembre de 2020 i varen tenir a Jaume Vicens, cujiner del restaurant Béns d’Avall, i a Maties Miralles, pastisser del Forn des Pla de na Tesa com a protagonistes. Elaboraran un menú en el qual la terra en va ser l’element estrella, a través d’aliments com el porc senglar, els picornells, el cacau i la llebre.

El resultat va ser un menú deliciós de 8 passes, maridat pel sommelier Manuel Pérez, amb vins de Microvinos, cava de Freixenet, cervesa Rosa Blanca i brandi de Bodegas Suau. La festa va començar amb pa, foie i tòfona negra, una festa que va continuar amb una versió original i creativa de l‘espinagada, servida en un vas de fang fet a Pòrtol, a la qual s’hi va substituir l’anguila i el llom per la carn de porc senglar i l’esclata-sang. La següent proposta va ser una ensaïmada cruixent amb porc negre, ceba confitada i cep, una mossegada deliciosa.

El primer plat principal varen ser unes burballes amb picornells i cabirol, seguida d’una deliciosa llebre a la royale amb trompeta de la mort, ravioli de cacau i peres amb vi. El punt final el va posar unes postres sorprenents, batiades amb el nom de palada de terra, que traslladaren el comensal a un bosc a través d’un gelat de pi, una praliné de pinyó i una crema muntada de mel de l’olivar del restaurant Béns d’Avall.

Vili Totev i Marina Álvarez, responsables de Flanigan, explicaren que les jornades gastronòmiques continuaran el proper mes de gener i se celebraran cada dos mesos. Hi participaran altres cuiners i pastissers. L’objectiu serà traslladar al plat la resta d’elements: aigua, foc i aire.