Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

L’associació Tramuntana XXI acaba de publicar el llibre Receptes de la Serra de Tramuntana. L’obra recull les receptes de 16 veïnats dels municipis que en formen part, unes elaboracions en les quals hi expliquen els aliments de la Serra que hi utilitzen a més de la història del plat.

Marta Ferriol i Margalida Mulet, coordinadores del llibre i membres de l’entitat, expliquen que d’aquesta manera volen fomentar el producte local i reivindicar les receptes tradicions, que sovint es troben en perill d’extinció.

Antropologia i cuina

„Hi ha plats tradicionals, elaborats de generació en generació“, apunten Mulet i Ferriol. Bona mostra d’això és la recepta de Magdalena Pascual, de Pollença, qui hi presenta una formatjada, una pasta dolça típica que es menja en aquest municipi en temps de Pasqua: „Les formatjades estan presents a casa des de fa més de 4 generacions, -explica Pascual-. De fet el motlle que emprarem era de la meva besàvia Esperança Bauzà Salas de la Taverna Nova, nascuda el 1879“.

També hi trobam plats que no es troben a restaurant i que són un autèntic tresor i plaer gastronòmic, com les faves escaldines que presenta Margalida Picornell; un plat de subsistència i de producte de temporada transmès de generació en generació.

A continuació, podeu consultar la llista de les receptes i l’autoria

  • Sopes de Nadal, de les germanes Ripoll, de Deià
  • Sopes de Nadal, d‘Aina Oliver, de Sóller
  • Sopes de carboner, de Maria Pascual, de Bunyola
  • Sopes de matances, de Margalida Bibiloni, de Pollença
  • Baldana de me rostida amb codony, de Pep Socies, de Pollença
  • Xot al forn de llenya, de Mariona Ràfols, d’Estellencs
  • Porcella amb anfòs, de Toni Cuco
  • Butxetes de tords, de Laura Estaràs i Marita Boscana, de Valldemossa
  • Calamar de potera farcit d’esclata-sangs i verdures amb salsa de tinta i murtons, de Lluís Cardell, de Sóller
  • Faves escaldines, de Margalida Picornell, de Banyalbufar
  • Frit de pastanagues safarnàries, de Bel Pasqual, de Santa Maria del Camí
  • Ous de cals padrins, d‘Alícia Oliver, de Fornalutx
  • Pancuit, d‘Andreu Barceló, de Fornalutx)
  • Formatjada, de Magdalena Pascual, de Pollença
  • Formatjada, de Marina Cerdà, de Pollença
  • Ous a la neu, d‘Eva Cerdà, de Pollença

Podeu descarregar el llibre Receptes de la Serra de Tramuntana aquí.