Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Com ja és habitual, la denominació d’origen Oli de Mallorca ha presentat el còctel estival. L’encarregat d’elaborar-lo és el bartender Rafa Martín, propietari de Brassclub qui, inspirat en un cupatge d’Arbequina i Piqual, ha aconseguit preparar una beguda fresca que evoca les aromes i els sabors de l’illa. El còctel es pot tastar a Brassclub i també està disponible a domicili a partir d’aquesta setmana.

Per l’elaboració del còctel Tafona, Rafa Martín ha volgut que, tant en nas com en boca, la protagonista fos l’essència mediterrània de Mallorca, així que ha accentuat el toc de taronja amarga de la Vall de Sóller amb una compota casolana, que hi aporta un gust fresc però afruitat i, a la vegada, amarg que combina perfectament amb l’amargor de l’oli d’oliva verge extra. El resultat és un gust molt característic dels aperitius clàssics de l’estil Campari, que es complementa amb el cítric de la llimona i la llima.

El punt alcohòlic el marca una ginebra seca local, que té aromes de figuera, i el licor de taronja amb un punt de brandy que hi aporta notes de fusta, tots dos de Suau.

Un xarop casolà a base d’aromàtiques com el romaní, la farigola, la camamil·la i l’alfabeguera confereix al còctel matisos aromàtics i una dolçor subtil que s’accentua amb els cítrics.

En conjunt una beguda fresca amb notes amargue, dolça i equilibrada, unes característiques que fan que el còctel Tafona sigui un aperitiu ideal i, alhora, un excel·lent digestiu.

Còctel tafona

Ingredients

  • 4 cl de gin Suau
  • 2 cullerades d’Oli de Mallorca
  • 3 cullerades de confitura de taronja amarga
  • 3 cl de suc de llimona
  • 2 cl de xarop d’herbes aromàtiques (romaní, farigola, camamil·la i alfabeguera)
  • 1 cl de licor de taronja Suau