Les festes de patronals de Palma d’enguany estan marcades per una novetat gastronòmica. Es tracta de l’elecció del pastís Tianet de Sant Sebastià.
En total, 6 forners i pastissers de Palma participen en un concurs organitzat per l’Ajuntament. Els participants han elaborat uns productes que aspiren a guanyar el títol honorífic de Tianet de Sant Sebastià.
La idea és que del 15 al 27 de gener, els ciutadans i les ciutadanes els tastin directament als forns participants, que són Forn de la Glòria, Forn Fondó, Fornet de la Soca, Pastisseria Àngel i Forn i Pastisseria Trias i Lluís Pérez Pastisser.
L’Ajuntament de Palma proposa us convida a triar la proposta que més agradi través del web https://tufas.palma.cat. Es poden votar fins a un màxim de dues de les propostes participants. El pastís guanyador, d’acord amb les bases del concurs, es proclamarà Tianet de Sant Sebastia el divendres 28 de gener de 2022.
Tot i que els participants són forns i pastisseries destacats de Palma, cal dir que hi ha hagut poca participació. De fet, falten negocis amb una trajectòria important, com ara el Forn de la Pau o el Forn de Reina Maria Cristina, entre altres. Sembla que no han volgut participar en el concurs i presentar la seva proposta, ja que el concurs era obert a tothom.
Aquests són els participants al concurs Tianet de Sant Sebastià:
- Forn Fondo– Pasta de full, amb sobrassada i ametla
- Forn de la Glòria– Canyes dolces de sobrassada
- Forn i Pastisseria Trias– Gató farcit, cobert de xocolata
- Fornet de la Soca– Magraneta farcida de sobrassada amb mel
- Lluís Pérez Pastisser– Coca de garrova i taronja
- Pastelería Ángel– Trunyella dolça amb ametla i taronja