Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Aquesta setmana, concretament dimarts, la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca del Govern de les Illes Balears ha aixecat la veda de raors fins al proper 31 de març de 2021. Aquest fet ha coincidit que una allau de pescadors hagi decidit sortir a la mar per pescar aquest peix tan apreciat.

Cal dir que la pesca és principalment recreativa i que la quantitat permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

Dues dècades respectant la veda

Després del 31 de març de l’any vinent, aquesta espècie no es podrà pescar fins a la propera temporada. Cal aclarir que aquesta restricció anual té com a objectiu protegir-la i assegurar-ne la pesca sostenible. La veda del raor es va començar a aplicar l’any 2000 i fonts de la Conselleria apunten que gràcies al compliment de la mesura, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 % en la talla dels peixos.

Campanya de llampuga fins al 31 de desembre

La Conselleria recorda que juntament amb el raor, també està permesa la pesca de la  llampuga amb l’art de la llampuguera fins al 31 de desembre de 2020. Aquesta campanya és d’una de les més esperades pel sector pels bons resultats comercials que dona als pescadors professionals de les Balears. Concretament, l’any 2019 es varen capturar 125.780 quilos de llampuga.  L’Organització de Productors OPMallorcaMar regula les captures dels seus socis i ha establert una captura màxima diària de 150 quilos per barca.

Foto: www.caib.cat