/

Voro, únic restaurant d’Espanya que té dos plats seleccionats per Guia Michelin

Els inspectors de la publicació gastronòmica destaquen dues elaboracions del cuiner Àlvaro Salazar com a millors plats de 2025

La Guia Michelin ha donat a conèixer dimarts 2 de desembre els 6 millors plats i les 6 millors postres de l’Estat. Entre totes les creacions ha inclòs un dels plats, Ramallet i maonès, i una de les postres, Maduixes, roses i hibiscus, del restaurant el que ha posicionat el restaurant Voro de Mallorca, del cuiner Álvaro Salazar, com l’únic de tot Espanya a obtenir tots dos reconeixements.

El plat Ramellet i maonès, tal com la guia explica en el seu comunicat, és una creació en què el xef Álvaro Salazar, „ha aconseguit fusionar dos productes tradicionals de les illes Balears en una experiència gastronòmica a nivell internacional“. És un aperitiu, amb aparença de postres, que suposa l’inici dels dos menús oferts a l’únic restaurant amb dues estrelles de les Balears. Una proposta, detalla l’article de la guia, „que gira entorn de dos productes locals com ara la tomàtiga de ramellet i el formatge maonès vell. A la base, hi apareix una aigua de tomàtiga fumada amb sarment, embolicada en un caramel del mateix ingredient i acompanyada per punts de tomàtiga i alfabeguera“.

Les postres seleccionades d’Alvaro Salazar són les Maduixes, roses i hibiscus, forma part dels menús Voro i Devoro. Segons els inspectors de la guia es tracta d’una mousse de maduixes i roses, perfectament banyada en xocolata i pintada amb esprai de maduixa. L’elaboració “segueix amb uns punts de ganache de xocolata amb pebre, una petita amanida de maduixes a daus i un gelat de xocolata blanca i pebre rosa, acompanyats per uns discos de xocolata perpirats amb fustes pètals de rosa”, comenten els inspectors de la Guia Michelin.

Des de Cap Vermell Grand Hotel, aquest nou i únic doble reconeixement a tot el país es rep amb una immensa alegria i com una confirmació de la feina ben feta. „Aquest tipus de distincions són el reflex d’una filosofia que aposta pel talent, el territori i l’excel·lència“, assenyala Toni Mir, CEO de Cap Vermell Group, que ha felicitat el xef i tot l’equip d’VORO per un any „extraordinari, ple de fites que reforcen Mallorca i Balears com a destinació gastronòmica de primer nivell“.

Amb dues estrelles Michelin i dos plats entre els 6 millors de l’Estat espanyol, el restaurant Voro consolida la seva posició com una de les grans referències de l’alta cuina, un espai que uneix emoció, tècnica i paisatge mallorquí.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat