El restaurant del xef mallorquí Andreu Genestra acaba d’iniciar la que serà la seva tercera temporada a l’hotel de 5 estrelles Zoëtry Mallorca, que fa part de la Inclusive Collection de Hyatt. Ho fa amb un nou menú, en què ell i el seu equip han treballat durant tot l’hivern, i que té com a base la filosofia que ell anomena de metro 0. “Aquí no fem quilòmetre 0, aquí ens agrada el metro 0: de l´hort a la cuina en menys d’un minut”, explica Genestra.
Un hort ecològic que recupera el llegat històric d’una terra molt fèrtil
Zoëtry Mallorca és el nom comercial de la possessió sa Torre, una de les finques històriques més emblemàtiques de l’illa. El restaurant hi té un hort ecològic de dues hectàrees, situat a pocs metres de la cuina. Aquest espai, desenvolupat juntament amb el pare de Genestra, ha esdevingut un pilar fonamental del projecte, atès que proveeix diàriament part dels ingredients frescos i de temporada que utilitzen a la cuina del restaurant.
En aquest terreny fèrtil s’hi conreen verdures, hortalisses, més de 35 varietats d’herbes aromàtiques i 23 tipus de flors comestibles, com també hi pasturen oques, ànecs i gallines, a més de tenir-hi caseres d’abelles, tota una biodiversitat animal que aporta ous frescos i mel per als plats del xef.
L’aposta per la sostenibilitat -compartida amb l’hotel Zoëtry Mallorca, certificat amb els segells BREEAM i Biosphere Sustainable- ha estat reconeguda amb l’estrella verda Michelin, que s’afegeix als altres guardons gastronòmics del restaurant.
Tres menús de degustació i una opció a la carta
Aquesta temporada, Genestra presenta tres nous menús degustació – Mediterrani, Verd i Extrem – i una carta amb plats, que combinen arrels mediterrànies, tècniques contemporànies i creativitat. Algunes de les propostes proposades més destacades són l’anguila wellington a la mallorquina (al forn), liliàcies, ous d’oca i pa d’abelles o les postres xocolata amb pi, que ret homenatge al protagonista de la flora mallorquina: el pi.
L’horari del restaurant és de dimecres a diumenge, de 19.30 a 21.30 hores.
Snacks (mossegades)Coca de pebres torrats
Infusió de l’hort
Flors cruixents i botifarró
Liliàcies, ou d’oca i pa d’abelles
__________
Albergínia, anxova i oli piqual
Blat de moro i garrova
Tonyina vermella i faves tendres
Arròs melós de vedella i ostres
Anguila wellington al forn
Ànnera i plàtan oxidat
(Opcional) Formatge· 20 €
Postres
Boniato fet al carbó
Dolça Roqueta
Preu: 155 €
MENÚ VERDSnacks (mossegades)
Coca de pebres torrats
Infusió de l’hort
Flors cruixents i formatge tendre
Liliàcies, ou d’oca i pa d’abelles
__________
Albergínia i oli piqual
Blat de moro i garrova
Coulant de pèsols i pètals de temporada
Arròs melós de bolets silvestres
Wellington de pastanagó al forn
Carabassí 2025
(Opcional) Formatge· 20 €
Postres
Boniato fet al carbó
Dolça Roqueta
Preu: 155 €
MEDITERRANI EXTREMSnacks (mossegades)
Coca de pebres torrats
Infusió de l’hort
Flors cruixents i botifarró
Liliàcies, ou d’oca i pa d’abelles
__________
Albergínia, anxova i oli piqual
Blat de moro i garrova
Tonyina vermella i faves tendres
Arròs melós de vedella i ostres
Escaldum de perdiu i escamarlà reial
Bacallà estopeta
Porc negre de temporada
(Opcional) Formatge· 20 €
Postres
Maduixes, remolatxa i hibiscus
Boniato fet al carbó
Dolça Roqueta
Preu: 185 euros
A LA CARTAAquest menú només està disponible a taules de màxim 4 comensals.
Entrants
Blat de moro i garrova
Tonyina vermella i faves tendres
Couland de pèsols amb perdiu
Arròs melós de vedella i ostres
Principales
Anguila wellington al forn (a la mallorquina)
Bacallà estopeta
Guatlera farcida de llegum de temporada
Porc negre de temporada
Ànnera i plàtan oxidat
Postres
Maduixes, remolatxa i hibiscus
Boniato fet al carbó
Dolça Roqueta
– Els snacks i petit fours són inclosos en aquesta opció-
Dues eleccions: 100 €
Tres eleccions: 120 €
Un celler amb més de 600 referències i un reservat Krug
A més de la seva excepcional proposta gastronòmica, l’espai destaca per combinar una sala elegant amb una terrassa empedrada preciosa, situada al pati de la finca històrica, un lloc únic per gaudir de la cuina d’autor en un entorn tranquil i amb caràcter.
D’altra banda cal esmentar un altre element diferencial: el seu celler imponent, un autèntic paradís per als amants del vi, amb més de 600 referències d’etiquetes estatals i internacionals. Aquesta extensa selecció està curosament seleccionada pel seu sommelier, Stephanie Kippes, l’experiència i el coneixement del món vinícola del qual asseguren una harmonia perfecta entre els plats i els vins.
Entre les joies del celler hi ha etiquetes de renom com Vega Sicília, Juvé i Camps i xampany Krug,de la qual Andreu Genestra és ambaixador a les Illes Balears. A més, per als que cerquen una experiència encara més exclusiva, el restaurant disposa d’un reservat privat dedicat a la maison Krug, que ofereix una experiència vinícola excepcional i completament personalitzada.
Escapades gastronòmiques
Com en anys anteriors, l’hotel Zoëtry Mallorca i el restaurant d’Andreu Genestra han creat promocions que permeten als amants de la gastronomia gaudir d’escapades temàtiques. Es tracta de paquets d’un vespre, que inclouen allotjament, activitats de benestar i un romàntic sopar al local local del xef mallorquí. L’allotjament en habitació doble amb berenar del matí des de 221 euros el vespre.