Mallorca es converteix aquesta temporada en el millor escenari per gaudir de la cuina mediterrània sota les estrelles. Dos hotels únics, situats en enclavaments privilegiats de l’illa, estrenen les seves nits temàtiques amb propostes úniques que combinen gastronomia local, producte de proximitat, música en directe i una atmosfera inoblidable.
Sopar entre espígol: un viatge sensorial entre aromes, foc i capvespres
Al camp de lavandes més extens de les Balears, The Lodge Mallorca, a sa Pobla, ofereix un espectacle per als sentits que es repeteix cada setmana. Les Lavender Moonlight Evenings se celebren al capvespre a l’antiga possessió de Gaieta Gran, entre extenses fileres en plena floració, on el perfum natural del paisatge es barreja amb les aromes de les brases del restaurant Singular, la proposta gastronòmica del qual gira al voltant del foc i el producte de temporada.
El menú (90 € per persona) comença amb un aperitiu illenc que inclou especialitats com gaspatxo de síndria amb trempó, coca de ceba amb sobrassada o amanides de tomàtigues de l’horta amb burrata. Com a plat principal, el comensal pot triar entre opcions com arròs de gamba vermella i calamar de potera, arròs de ceps amb tòfona negra i llom baix madurat o verdures de temporada. La vetllada culmina amb una selecció de postres artesanes com el gató d’ametlla i garrova o ensaïmades variades, tot elaborat pel Forn de Can Rafel.
L’experiència es completa amb vins mallorquins, que inclou el blanc i el rosat de Finca Serena i el negre La Locomotora, com també música en directe per amenitzar un entorn natural de pel·lícula.
Nits temàtiques davall els fassers: del camp a la taula amb música i vi local
A només mitja hora de l’enrenou de Palma, Finca Serena ofereix un recés de pau entre vinyes, oliveres i fassers. El seu restaurant Jacaranda, situat a la possessió del puig Moltó (Montuïri), recupera aquest any les dues icòniques vetllades setmanals: els Dimarts d’Arrossos i els Dijous de Barbacoa, experiències culinàries que es fan a la fresca amb cuina en directe, música en viu i l’ànima mediterrània impregnant cada detall.
Cada dimarts, els fogons es traslladen a l’exterior per preparar en viu una selecció dels millors arrossos de l’illa: de marisc, pollastre de camp, verdures de l’horta… Els comensals també gaudeixen d’un aperitiu tradicional mallorquí i un bufet de postres que homenatja la rebosteria local.
Cada dijous, el caliu agafa el protagonisme: carn selecta i peix fresc es rosteixen davant dels comensals, i s’acompanyen de guarnicions fresques, cocteleria d’autor i vins de la vinya de la finca, elaborats amb varietats autòctones com premsal blanc, callet i giró ros.
Tots dos vespres són oberts tant a hostes com a visitants externs. Els arrossos tenen un preu de 60 € per persona, mentre que la barbacoa és de 80 €. Els sopars comencen al capvespre, i s’organitzen en diversos torns per a més comoditat.
Tast a les vinyes de Finca Serena
Una novetat especialment pensada per als amants del vi són els tasts a l’aire lliure que se celebren cada dijous de 18:00 ha 19:00 h, abans de la barbacoa. Dins la vinya, i amb vista al Pla de Mallorca, es degusten quatre referències de vins mallorquins —que sempre inclouen alguna etiqueta pròpia de la casa— en una experiència enològica que connecta amb el territori, el clima i les tradicions vinícoles de l’illa.
Preu: 65 € per persona. Reserves obertes per a públic general i clients de l’hotel.
Tots dos hotels fan part de la col·lecció Único Hotels, que representen el millor del luxe rural mediterrani: arquitectura integrada al paisatge, respecte per l’entorn, gastronomia amb arrels i un servei impecable que busca emocionar.
Més informació i reserves:
www.thelodgemallorca.com
www.fincaserenamallorca.com