/

David Mendez guanya Oleotapa 2025, el concurs de tapes amb Oli de Mallorca

El cuiner del Castell Hotel Son Vida ha guanyat per segona vegada amb una amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca

El xef David Mendez (Castell Hotel Son Vida) ha resultat guanyador de la desena edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca, Oleotapa, a la final que ha tingut lloc dilluns horabaixa a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

De les vuit propostes que s’han presentat la creació del jove cuiner ha estat la que millor ha integrat el sabor i els aromes de l’oli d’oliva verge extra (OOVE) de qualitat de l’illa. Axí ho ha determinat el jurat format per la cuinera Maria Solivellas (Ca Na Toneta), Pilar Orcera (Mercat de l’Olivar), Miquel Adrover (periodista gastronòmic), els professors de cuina i restauració Irene Luján i Manuel Figueroa (Escola Hoteleria de les Illes Balears) i Joan Mayol (president de la DO Oli de Mallorca),  que han atorgat a la tapa ‘amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca’ la màxima puntuació. Aquest primer premi no és nou per a Mendez, atès que va guanyar el premi a l’edició de l’any 2022.

En segon lloc, també repeteix un altre habitual del certamen, Kike Erazo (Morralla) amb una panada oberta de bacallà i OOVE, mentre que el tercer classificat ha estat Pablo Izquierdo (What a Gozo) amb Or de la Mediterrània.

En total, han estat vuit els finalistes que han pres part, tots ells amb creacions que han despert l’admiració dels assistents, també dels membres del jurat, què han coincidit a assenyalar el gran nivell de les propostes que en alguns casos han fet servir oli d’oliva verge extra de diferents varietats per oferir una major complexitat organolèptica.

A la prova han participat també: Metus Mustafa Demir (Gourmet Moments), Benito Torres Terrasa (Can Simoneta Gastronòmic), José Manuel Mingorance (Bellaombra), Raimundo Rincón Sosa (Salivent) i Miquel Serra (xef privat)

En aquesta edició d’Oleotapa 2025, hi han col·laborat el Mercat de l’Olivar, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, com també ha tengut el suport dels fons FEADER.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat