/

Ja és aquí la 10a edició de les jornades gastronòmiques Menorca al Plat

Se celebren del 9 al 18 de juny i la tradició gastronòmica i producte local en són els protagonistes

L’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants, adherida a PIME Menorca, inicia la setmana que ve la 10a edició de Menorca al Plat. Del divendres 9 de juny al diumenge 18 de juny durant 10 dies consecutius, 15 bars i restaurants ofereixen un menú especial de migdia i/o vespre amb l’objectiu de potenciar la gastronomia típica menorquina i el producte local.

Tots els menús inclouen una degustació de Formatge Maó-Menorca. Aquesta acció és fruit de la promoció conjunta amb el CRDOP Formatge Maó-Menorca que obsequia els restaurants participants amb dues peces de formatge. A més, els plats tradicionals menorquins i les postres típiques de l’illa són presents a tots els menús.

L’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants fa deu anys que realitza aquestes jornades per posar en valor la gran tradició gastronòmica de Menorca i la varietat de productes locals procedents del camp i el mar que es poden degustar als restaurants de Menorca.

Tots aquests restaurants compten de manera habitual amb el producte local per elaborar els seus menús i cartes. Així com les receptes tradicions, introduint tocs d’innovació i originalitat de cada xef.

Aquestes jornades aconsegueixen any rere any que els residents i turistes coneguin i demanin aquests plats i postres, com també el producte local, com ara el formatge Maó-Menorca, la sobrassada menorquina, la vedella Vermella Menorquina, la llagosta menorquina, els msclos de roca de Maó, la gamba menorquina, ginebres menorquines, Vi de la Terra de Menorca, verdures i hortalisses de temporada, camamilla, etc., una infinitat de degustació de sabors que ofereixen els menús de Menorca al Plat 2023.

Les jornades conviden a fer una passejada per tota l’illa per descobrir-la a través de la cuina menorquina: Ciutadella, es Mercadal, es Migjorn, Ferreries, Sant Climent, Maó i Sant Lluis. Els restaurants que hi participen són:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat