El restaurant Can Tito es troba al Born del Molinar (Palma). Sebastià Serra Socies, originari de sa Pobla i conegut com Tito, el va obrir l’any 1976 amb la seva esposa, Joana Cortès Moranta, nascuda a Palma. Magdalena Serra, la seva filla, segueix la recepta de son pare per fer aquests peus de porc.
Ingredients:
Per a 8 persones
- 8 peus de porc
- 1 ceba
- 1 tros de xulla de Porc Negre
- 1 xoriço
- Oli d’oliva
- Aigua
- Sal
- Pebre bo
- 2 pebres de cirereta
- 2 tomàtigues de ramellet
- Julivert
- 2 alls
- 80 grams d’ametles torrades
- Moraduix
Elaboració:
Socarrau els peus de porc per llevar-los els pels i cerres, i els xapau en quatre bocins. Després, posau a bullir en una olla devers dues hores i mitja.
A part, posau oli dins una paella i quan estigui calent, afegiu-hi la xulla i el xoriço. Quan comencin a fer-se, hi posau la ceba tallada ben petita, la sal, el pebre bo, dos pebres de cirereta i les tomàtigues ratllades. En estar cuinat, ho deixau reposar.
Quan els peus estiguin cuits (heu d’anar alerta que no es rompin), els posau dins una greixonera i en colau el brou. Després, afegiu aquest brou fins que quasi quedin tapats, i el sofregit. Ho deixau cuinar a foc mitjà mentre preparau una picada d’all, julivert, ametlla torrada i moraduix, que afegireu quan faltin dos minuts per servir el plat.
Bon profit!