Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Imanol Muñoz Mayo, alumne de la ULHI Oier Arraz de Bilbao és el guanyador de l’edició 2019 de Protur Chef. El concurs, celebrat els dies 15, 16 i 17 de març a Protur Biomar Gran Hotel & Spa de sa Coma (Mallorca) ha acollit un dels concursos de cuina més destacats de l’Estat entre estudiants de diferents escoles de cuina.

Imanol Muñoz va elaborar per a aquesta tercera edició del campionat un ànec apicius, nap blanc, cafè i formatge Idiazábal. En segon lloc va quedar  Jonatan Alexander Lozano Baires, de l’EUHT Sant Pol, amb un plat que va titular Pueblo Limeño; mentre qe en tercer lloc es va classificar Alejandro Gil Fontán, del CIFP de Santiago de Compostela con un magret d’ànec i cireres. Dels 80 alumnes finalistes, se’n varen seleccionar 18, que varen haver de fer un plat amb bacallà. Els 6 que passaren a la final es disputaren el primer premi amb una recepta de temàtica lliure.

El vencedor ha obtingut un premi de 3.000 €, el 2n classificat 1.500 € i el 3r. classificat 1.000 €. A més els tres vencedors han obtingut un contracte remunerat per fer pràctiques a la cadena hotelera Protur Hotels, que inclou l’allotjament. Els participants classificats en 4t, 5è i 6è lloc gaudiran d’una estada gratuïta per a dues persones en algun dels hotels d’aquesta cadena hotelera mallorquina.

El jurat del concurs ha estat presidit per Tomeu Caldentey, i ha comptat amb els cuiners Marc Fosh, Víctor García, Benet Vicenç, Rafel Perelló, Rafel Llofriu, Shen Qian Ye, Cati Pieras, Toni Tarragó, Marta Rosselló, Fernando P. Arellano, Silvia Anglada, Bernabé Caravotta, Macarena de Castro, María Solivellas, Andreu Genestra, Santi Taura, Joan J. Genestra, Alvaro Salazar, Joan Marc Garcías, Javier Gómez, membre de l’Associació de Sommeliers, Mónica Pieptanar, sommlier, Daniel Arias, sommelier, Toni Tugores, historiador i especialista en gastronomia, Jan Edwars, periodista gastronómica de Mallorca Sunshine Radio, Miquel A. Adrover, editor y periodista gastronòmic, David Nadal, director de continguts d’IB3, José L. Mateos, consultor gastronòmic d’Onda Cero Mallorca, Lola Colom, periodista gastronòmica d’Ultima Hora i Martina Zender, periodista gastronòmica de Mallorca Zeintug.

Protur Kids 2019

Paral·leament, es va organitzar una nova edició de Protur Kids 2019. Pere Mesquida Artigues en va sortir guanyador, seguit d’Aina Sureda Tarrés i de Maria Miquela Santandreu Esteva.El vencedor a més del guardó i d’un set d’estris de cuina, gaudirà d’un curs de cuina amb el xef Tomeu Caldentey, president del jurat, i primer mallorquí guardonat amb una Estrella Michelin,.