El programa de les Fires i Festes de Manacor 2019 ofereix un ampli ventall de propostes per a totes les edats. N’hi ha de festives, de solidàries, d’esportives, de culturals… De fet, hi haurà l’emotiu ball dels Cossiers -que dona el sus a les festes-, l’actuació castellera, la desfilada de carrosses, un viatge a l’edat mitjana (amb jocs , espectacles, trobadors, bruixes, reines, reis i princeses) i els concerts amb Anegats, Roig!, La Guardia, La Frontera, Tennesse, OR i Diavlo, entre altres.

Podeu consultar-ne el programa aquí.

Ara bé, la cuina i el vi en són dos dels protagonistes destacats amb el curs de Tast de Vins, la ruta de Tapes i Gloses, la Jornada de Cuina i altres activitats que us detallam a continuació.

La Confraria de Tastavins de Manacor organitza una nova edició del Tast de Vins de la DO Pla i Llevant, un acte que arriba a la 16a edició. Tendrà lloc dia 1 de juny, a les 18 hores i s’hi podran tastar els vins dels cellers Vins Toni Gelabert, Vins Miquel Gelabert, Bodegues Pere Seda, Can Majoral, Vidauba, Bodegues Bordoy, Can Coleto, Armero i Adrover, Vi Rei i Es Fangar. A més, inclou una degustació de productes artesanals mallorquins elaborats i obsequiats per Hiper Centro.

El preu per apuntar-s’hi és de 10 euros i es farà al Parc municipal.

L’endemà, dia 2 de juny, de 10 a 20 hores, hi haurà la 28a edició de la Fira Agrícola, Ramadera, Industrial, Artesana i Esportiva de Manacor. També serà una bona ocasió de conèixer els productes de Manacor i de molts de Mallorca que es desplacen a aquesta cita per donar-s’hi a conèixer.

Si teniu curiositat per conèixer l’origen de l’ensaïmada, la Institució Pública Antoni M. Alcover ha organitzat per dia 4 de juny, a les 20.30 hores, un acte a la seva seu, ubicada al c/ del Pare Andreu Fernàndez, 12 i al qual no hi podeu faltar. Es tracta de la presentació del llibre L’ensaïmada: l’espiral de plaer, en què hi participarà l’autor: Tomàs Vivot.

Aquest serà el sisè any que s’organitza el Curs de Tast de Vins, que es desenvolupa en dues jornades, els dies 4 i 6 de juny, a les 20.30 h, al Molí de Tastavins (carrer de na Comtessa, 41). El dirigeix Pilar Oliver, enòloga del celler de Miquel Oliver, i té un cost de 30 euros. Les reserves i inscripcions es poden fer al: 685 89 52 56 – 629 23 25 14. Les places són limitades.

També hi ha activitats solidàries i gastronòmiques, com el que ha organitzat la Fundació Trobada que consisteix en el Sopar i Concert Solidari de dia 5 de juny, a les 20 hores, al carrer de Velázquez, 11. L’acte és a benefici de les persones sense sostre i en risc d’exclusió social i hi actuarà Roger Pistola.

El mateix dia 5 de juny, a les 20.15 hores, la música, el vi, les tapes i la poesia protagonitzen Cultura i Gastronomia, organitzada per la Confraria de Tastavins de Manacor. Hi trobareu música i poesia a càrrec dels poetes i rapsodes Agnès Vanrell i Miquel Mestre, i dels músics Josep Francesc Palou, flauta, i Andreu Riera, piano. S’hi recitaran poemes i interpretaran músiques prèviament seleccionades que combinaran d’una manera subtil amb l’essència de cada vi i de cada tapa. El menjar estarà servit pels restaurants Somnis i Factoria. El preu és de 35 euros i se celebra al claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Una altra de les activitats és la Nit de Tapes de dia 6 de juny, on hi podeu tastar i mossegar un bon assortiment de propostes, al passeig de na Camel·la, a partir de les 19 hores.

Dia 7 de juny, hi haurà més tapes però en aquesta ocasió s’acompanyaran de gloses. El motiu és que l’Associació de Glosadors de Mallorca oferirà a la plaça de les Verdures l’acte Tapes i Gloses, a les 21 hores, una vetllada viva de cultura i gastronomia.

Ja per concloure les Fires i Festes de Manacor, 6 restaurants, 2 pastisseries, 2 cellers i 1 firma de cafès participen a la Jornada de Cuina de Manacor, que tendrà lloc dia 9 de juny, a les 20 hores, a la Plaça de Ramon Llull. Hi haurà ball i animació i els beneficies del quiosc es destinaran a Acompaña a un abuelo. Hi participen els restaurants Finca Catering, Bari, El Norte, Sa Clova, Es Claustre i Cafè Nou de Son Macià; les pastisseries Ca’n Florit i Ca’n Tòfol; els cellers Vins Toni Gelabert, Son Vell Vinyes i Vi; Cafès Samba.