Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La polèmica sembla haver acabat entre l’organització del I Campionat del Món de Pa amb Oli i el gremi de forners. El malestar va sorgir quan Restauració Mallorca i l’Agència Com va convocar aquest concurs sense comptar amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, tot i comptar amb un forner com a membre del jurat. Després del malestar generat, l’organització ha informat que els forners participaran en el I Campionat del Món de Pa amb Oli

El gerent del gremi de forners, Pep Magraner, ha afirmat que els organitzadors tenen l’objectiu comú: «fomentar el pa amb oli als restaurants, bars i cafeteries amb els ingredients bàsics d’aquest plat tradicional, com són el pa pagès i l’oli d’oliva». A més, ha agraït la invitació de l’organització perquè els coneixements dels forners ajudaran a determinar els atributs essencials que ha de tenir el pa del millor pamboli del món».

Tot i això, cal comentar que no hi participa cap entitat relacionada amb l’oli d’oliva ni la tomàtiga, dos dels tres ingredients indispensables per confeccionar un pamboli a les Illes Balears.

ASCAIB també hi participa

L’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) també serà part de l’equip organitzatiu d’aquesta cita. Per participar-hi no cal pagar res, ja que la inscripció és gratuïta i podran participar-hi tots els restaurants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com  també restaurants de tot el món. Consultau-ne les bases a: https://gastronomicament.cat/ca/es-convoca-el-1r-campionat-del-mon-de-pa-amb-oli