La polèmica sembla haver acabat entre l’organització del I Campionat del Món de Pa amb Oli i el gremi de forners. El malestar va sorgir quan Restauració Mallorca i l’Agència Com va convocar aquest concurs sense comptar amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, tot i comptar amb un forner com a membre del jurat. Després del malestar generat, l’organització ha informat que els forners participaran en el I Campionat del Món de Pa amb Oli

El gerent del gremi de forners, Pep Magraner, ha afirmat que els organitzadors tenen l’objectiu comú: “fomentar el pa amb oli als restaurants, bars i cafeteries amb els ingredients bàsics d’aquest plat tradicional, com són el pa pagès i l’oli d’oliva”. A més, ha agraït la invitació de l’organització perquè els coneixements dels forners ajudaran a determinar els atributs essencials que ha de tenir el pa del millor pamboli del món”.

Tot i això, cal comentar que no hi participa cap entitat relacionada amb l’oli d’oliva ni la tomàtiga, dos dels tres ingredients indispensables per confeccionar un pamboli a les Illes Balears.

ASCAIB també hi participa

L’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) també serà part de l’equip organitzatiu d’aquesta cita. Per participar-hi no cal pagar res, ja que la inscripció és gratuïta i podran participar-hi tots els restaurants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com  també restaurants de tot el món. Consultau-ne les bases a: https://gastronomicament.cat/ca/es-convoca-el-1r-campionat-del-mon-de-pa-amb-oli