Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El cuiner del restaurant Ses Portes Vermelles de Palma, Pinxo González, s’ha proclamat guanyador de la setena edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa, celebrat el dilluns dia 6 de maig a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

La tapa que ha preparat González i que li ha servit per assolir el primer lloc del certamen ha esta una tapa de galeta de gamba mallorquina marinada amb Oli de Mallorca i capuccino de remolatxa i llima.

El segon classificat ha estat Ricardo Rossi, del restaurant Hotel Valldemossa (Valdemossa), amb una mossegada dolça: ‘S’Olivar i les seves xocolates’; i la tercera finalista ha estat Rocío Copado, del restaurant Club de Mar de Palma, amb un tataki de tonyina amb perles de tomàtiga de ramellet. Cal destacar que Rossi ha guanyat en dues edicions anteriors, 2016 i 2017, i que aquesta i l’any 2018 va quedar en segona posició.

Jurat i premis

En total, han participat a Oleotapa set finalistes les seves elaboracions davant un jurat format per Sebastià Solivellas (president de la DO Oli de Mallorca), Jaume Aguiló (president de l’Associació de  Comerciants del Mercat de l’Olivar), Carmen Aguiló (subdirectora de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears), Adrián Quetglas (xef del restaurant amb estrella Michelin Adrián Quetglas), Michael Maier (membre de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears) i Arsenio Fuentes (professor de cuina de la EHIB)

El jurat ha ha tingut en compte la incidència sensorial de l’Oli de Mallorca a les tapes, com també altres aspectes que abasten des de la presentació i la complexitat tècnica de la tapa, fins a la preparació correcta i professional dins la cuina.

El guanyador ha rebut, a més del trofeu acreditatiu, un passi de congressista a Madrid Fusion, un lot d’Oli de Mallorca a més d’un xec del Mercat de l’Olivar per valor de 200 euros, mentre que el segon i tercer classificat han rebut un lot d’Oli de Mallorca i un xec del Mercat de l’Olivar per valor de 100 euros.

Els altres finalistes que han participat a Oleotapa 2019 han estat:

Marzio Cambuli. Restaurante tropical

  • Calamarsets farcits de llagostí, tartar de tonyina en tinta de calamar amb salsa de llamàntol

Rubén Novella. Hipotels Platja de Palma Palace

  • Pamboli 2.0

Joan Alemany. Es Racó d’Es Teix

  • Copa Pa amb Oli

Alfonso Copado. Hotel Nixe Palace

  • Sorpresa de salmorejo amb vermell d’ou de guàtlera marinada i niu de wonton ibèric