Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Es farà del 14 al 17 de març a l’hotel Protur Biomar Gran Hotel & Spa de sa Coma

Protur Chef torna a convertir sa Coma en la capital gastronòmica de Mallorca. Ho fa amb una tercera edició carregada de propostes que tenen com a eix central el concurs estatal d’escoles de cuina. A l’edició d’enguany hi participen 18 finalistes procedents de 9 comunitats autònomes i 14 centres formatius diferents, dels 80 que inicialment s’hi varen apuntar.

La cita tendrà lloc del 14 al 17 de març a l’hotel Protur Biomar Gran Hotel & Spa de sa Coma. Les semifinals se celebraran els dies 15 i 16 i els alumnes hauran de preparar una recepta amb bacallà. El jurat, format per un ampli ventall de cuiners i especialistes gastronòmics, tendrà en compte aspectes com l’organització, neteja, textures, punt de cocció, presentació, etc. La final serà el diumenge i comptarà amb la participació dels 6 millors alumnes del campionat, que podran elaborar la recepta que vulguin.

Origen de Protur Chef

Segons explica Jaume Nebot, conseller delegat de Protur Hotels, la idea va sorgir d’una xerrada amb el cuiner Ferran Adrià, que va demanar que les empreses oferissin oportunitats als joves estudiants per ajudar-los a inserir-se en el mercat laboral. «Amb aquesta iniciativa els pretenem motivar perquè continuïn els estudis i, alhora, a reconèixer el seu talent», afirma Nebot.

Protur Hotels destina 5.500 euros, que es divideixen en un primer premi de 3.000 euros, un segon de 1.500 euros i un tercer premi de 1.000 euros. Tot i això, els quart, cinquè i sisè classificat no partiran amb les mans buides perquè gaudiran d’una estada gratuïta d’una setmana per a 2 persones en règim de mitja pensió en qualsevol dels hotels de Protur.

Activitats obertes a tothom

Paral·lelament al concurs, Protur Chef ofereix un ampli ventall d’activitats, moltes gratuïtes i altres a preus populars. Els actes més destacats són la parada de food trucks, que tendran el protagonisme el 16 de març, de 12 a 16 hores; el Mercat Gastronòmic, que romandrà obert el dissabte 16, de 10 a 21 hores, i el diumenge 17, de 10 a 14 hores. Com també el concurs Protur Chef Kids, dirigit a infants de 8 a 12 anys.

A més a més, hi haurà un tast sensorial de xocolata amb vins, un taller de sushi, un altre taller de cocarrois creatius, com també un taller de cuina vegana, a més de degustacions de cervesa, 

També hi haurà els show cookings de Pau Navarro, Sílvia Anglada i Margalida Coll, que tractaran la cuina en barra, l’slow food a la cuina menorquina i la cuina de mercat respectivament. Totes les activiats es poden consultar a Protur Chef 2019.