Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients
• – 1 sípia
• – 4 gambes grans
• – 4 llagostins
• – 4 escamarlans
• – 250 g de musclos
• – 250 g de cloïsses
• – 1 ceba mitjana
• – 1 pebrot verd mitjà
• – 1 tomàquet madur sense pell i tallat a daus
• – sal i pebre
• – arròs bomba del Delta, 1 cullerot per persona
• – 2,5 cullerots de fumet per cada un d’arròs

Fumet:
• – 1 kg de pelut (morralla de peix)
• – 1 tomàquet madur
• – 1 all
• – 1 fulla de llorer
• – oli d’oliva

Elaboració
Començarem pel fumet, posant en una cassola oli d’oliva i sofregint el tomàquet tallat a daus, l’all, el pelut de peix i la fulla de llorer, donant el punt de sal i pebre.
També hi posarem les closques i caps de les gambes i els escamarlans que haurem passat per la paella on farem l’arròs.
Hi afegim aigua i deixem bullir a mitja ànima uns 30 minuts.
Colem i intentem treure’n bé les substàncies del marisc.
En una cassola amb un dit d’aigua posem els musclos i les cloïsses que obrirem al vapor, els traiem la closca i reservem.
A la paella on hem cuit les gambes i els escamarlans hi sofregim la ceba esmicolada i el pebrot.
Quan comenci a estar-ne daurat hi afegim la sípia tallada a trossos ben petits, reservant-ne uns quants de grossos per a posar-los a la broqueta que posteriorment prepararem.
Cinc minuts abans de que estigui el sofregit al punt hi afegim el tomàquet, remenem fins que veiem que ja s’ha cuit i hi tirem l’arròs deixant un parell de minuts que agafi el suc del sofregit.
Ara ja hi posem el fumet i compten uns quinze minuts de cocció.
Fem una broqueta amb les gambes, els escamarlans, els musclos, les cloïsses i trossets de sípia.
Un cop cuit el deixem reposar uns tres minuts i servim.