Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients
Per a 6 persones

De la merenga:

  • 6 blancs d’ou
  • 100 g de sucre
  • un polsim de sal

De la crema anglesa:

  • 1 litre de llet
  • 6 vermells d’ou
  • 40 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • 90 g de sucre
  • 1 branqueta de canyella
  • la pell d’una llimona ratllada

Del caramel:

  • 40 g de sucre
  • 20 g d’aigua
  • unes gotes de suc de llimona

Preparació:
Posau la llet al foc (reservau-ne una tasseta) amb la pell de llimona i la canyella. Quan alci el bull, abaixau el foc i deixau-la infusionar mentre preparau la merenga.

Separau els blancs dels vermells. Posau els blancs dins un bol amb el pessic de sal i pujau-los amb la batedora elèctrica de barnilles. Quan ja siguin consistents, incorporau-hi el sucre per tandes i continuau batent la merenga fins que sigui molt, molt ferma.

Tornau a posar la llet al foc. Eliminau-ne la canyella i la pell de llimona. Quan torni a alçar el bull, abaixau el foc al mínim i coeu-hi la merenga a cullerades. Ha de coure 2-3 minuts i heu de girar cada cullerada perquè es cogui bé de les dues bandes. Així com tengueu les cullerades cuites, treis-les de l’olla i dipositau-les dins una safata gran, damunt un pedaç o un full de paper absorbent perquè hi degotin.

Posau la farina de blat de moro dins un recipient. Abocau-hi damunt la tasseta de llet que havíeu reservat i deixau reposar la mescla durant cinc minuts. Remenau bé perquè es dissolgui la farina i assegurau-vos que no hi queda cap grumoll. Abocau la preparació dins una cassola. Afegiu-hi el sucre, els vermells d’ou i la llet que heu fet servir per coure la merenga a través d’un colador fi per eliminar possibles miques. Posau la cassola al foc mitjà i remenau la preparació constantment amb una batedora manual de barnilles fins que comenci a espessir-se.

Abocau la crema anglesa dins un recipient gran (o dins 6 recipients individuals). Distribuïu-hi les cullerades de merenga cuita.

Preparau ara el caramel: posau dins una paella petita el sucre, l’aigua i el suc de llimona. Feis coure el conjunt fins que el sucre prengui color melós i abocau-lo damunt la merenga.

Nota:
Preparau el plat poc temps abans de servir-lo. Podeu presentar-lo a taula encara tebi o a temperatura ambient. Perd molt quan ha passat per la gelera, sobretot l’aspecte.