Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

– 4 pastanagues capolades.
– 2 tassons de farina sense gluten (Mix Dolci de Schär)
-2 tassons de sucre
– 1 tassó d’oli
– 4 ous
– 1 sobre de llevadura en pols sense gluten
– 1 barra de pasta de sucre o fondant
– Sucre glacé
– Confitura de maduixa

Preparació

Encalentim el forn a 170ºC a dalt i a baix. Posam dins un bol la farina, el sucre, l’oli i els ous, ho batem tot plegat. Quan tot estigui ben homogeni, hi afegim la pastanaga i la llevadura.
Després engreixam el motlle i l’enfarinam perquè la coca no hi quedi aferrada i ho enfornam a la mateixa temperatura però només la part de baix, devers 50 minuts, per assegurar-nos que és cuita: ho picam amb un escuradents, si surt net, ho és.

Una vegada fora del forn podem decorar-la com ens vengui de gust.

Xapam la coca per la meitat, com si fos un entrepà, i hi posam la confitura de maduixa per dins. Una vegada tancat, en posam un poc més per demanunt perquè la pasta de sucre s’aferri.

Jo he utilitzat pasta de sucre o fondant blanca sense gluten, i l’he tenyida amb colorants alimentaris aptes per a celíacs per fer els petits detalls.

Per estirar la pasta de sucre haurem de menester un aprimador i sucre galcé. Quan s’ha aconseguit una capa ben fina es col·loca damunt la coca i amb les mans ajudam a agafar la forma de la coca. Després tallam la pasta que sobre (la podem guardar per altres ocasions o fer bobons per als petits de la casa).

També es pot decorar amb xocolata de cobertura quan encara és un poc calenta. (Alerta que les xocolates duen llet o traces de llet, si decoram la coca amb xocolata ja no és apta per als intolarants a la lactosa).