Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

Per a quatre persones:
– Un quilogram de llom de porc (sense tallar en rodanxes)
– Dos quilograms de sal gruixada
– Mig quilogram d’arròs basmati
– Tres o quatre pomes
– Una ceba
– Nou moscada
– Una llimona
– Llorer
– Escorça de canyella
– Panses
– Pinyons
– Mantega

Preparació

Primer de tot, posau en una palangana una capa de sal gruixada, hi posau el llom damunt i el cobriu de sal. Seguidament l’enfornau, a una temperatura alta (200º C), i el deixau coure fins que la capa sal comenci a clivellar-se (25-35 minuts).

Traieu la capa de sal, retirau el llom i el reservau.

Per a la confitura de poma, heu de pelar les pomes, tallar-les en trossos no molt petits i posar-les en una olla petita amb poca aigua (uns tres o quatre centímetres). Hi heu d’afegir la ceba tallada en trossos petits, la pell d’una llimona i una branca de canyella.

Deixau coure el conjunt fins que les pomes estiguin toves i s’hagin begut l’aigua. Traieu la pell de la llimona i la canyella i ho capolau.

Per a l’arròs, l’heu de bullir amb una mica de sal i dues fulles de llorer fins que estigui cuit. Si voleu, el podeu saltejar amb mantega, panses i pinyons.

Només us queda muntar el plat. Primer tallau el llom a rodanxes i l’emplatau, hi posau devora una tassa d’arròs i ho guarniu amb la confitura de poma com més us agradi.