Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán y Inglés Estadounidense. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Ingredients

– 6 ous
– 1 ceba grossa
– 5 patates
– Llet
– Vi de cuina dolç
– Oli
– Sal
– Llevat «Canario»

Preparació

Primer de tot hem de pelar les patates i tallares a daus o tipus xips, però més gruixudes. Les deixam dins aigua per llevar l’excedent de midó.

Mentrestant podem pelar la ceba, tallar-la en juliana i fregir-la dins una paella. Li tirarem un rajolí de vi de cuina o Pedro Ximénez de manera que la ceba es faci més ràpidament.

Mentre la ceba es fa, podem fregir les patates.

Després, dins un bol posam els ous i un pessic de sal. Per uallar millor els ous se sol posar un rajolí de llet. I per a que la truita pugi més, mig sobre de «Canario» a la mescla.

En tenir la ceba i les patates fregides, les arreglam de sal, les mesclam ben mesclades i les posam dins una paella (jo sol emprar unes paelles dobles a posta per a fer truites, t’ajuden a fer la volta i les pots emprar per altres coses).

Hi afegirem els ous i a foc lent esperarem que una banda estigui feta per donar la volta a la truita i fer l’altra part.

En estar cuita de totes dues bandes, ja podem emplatar la truita.