La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca, CAEB Menorca i AgenciaCom, s’ha presentat el dijous 12 de setembre en el restaurant Cuit situat al Nakar Hotel de Palma.
A l’acte de presentació, hi han assistit autoritats, com també nombrosos representants del sector empresarial, turístic i de la restauració de Mallorca i de Menorca.
El president de Restauració Menorca, José Bosch, ha destacat que “aquesta quinzena edició té un gran nivell de participació i una alta qualitat en els menús que han preparat, a més tots els municipis de Menorca tenen presència de restaurants que participen en la Mostra de Cuina Menorquina. Ens hem convertit en un esdeveniment de referència a l’illa, i convidem a tots els mallorquins a venir a Menorca a gaudir de la nostra gastronomia”.
Per la seva banda, el xef i propietari del restaurant Cuit, Miquel Calent, ha comentat que “és un gust participar en la Mostra de Cuina Menorquina i donar les gràcies a Restauració Menorca per la feina que fan per mostrar la cuina menorquina. Us recoman que aneu a Menorca perquè la seva gastronomia val molt la pena”.
Finalment, la directora insular de Promoció Turística del Consell Insular de Menorca, Begoña Mercadal, ha expressat que “la Mostra de Cuina Menorquina és una gran oportunitat per donar a conèixer l’illa de Menorca, i és important perquè visitants i menorquins puguem conèixer una mica més la nostra gastronomia amb una oferta de 34 restaurants repartits per tota l’illa. El turisme gastronòmic cada vegada agafa més força i es converteix en un reclam”.
La cita, que es durà a terme del 20 de setembre al 6 d’octubre a Menorca, tindrà una durada de disset dies en la qual els 34 restaurants que hi participen donaran a conèixer el potencial gastronòmic de l’illa, oferint receptes tradicionals i una cuina innovadora elaborada amb producte local i de temporada.
Sota aquesta premissa, els restaurants elaboraran un ‘Menú Mostra’ (a un preu de 25€, IVA inclòs i beguda a part) i/o un ‘Menú Gastronòmic’ (a un preu i format lliure), en els dos casos basats en la cuina menorquina i amb els productes de l’illa.
Els restaurants que hi participen són:
- A Ciutadella:
- Dos Camins
- Es Nàutic Restaurant
- Molí des Comte
- Pinzell Restaurant
- Racó d’es Palau
- Restaurant d’Amarador
- Restaurante Faustino
- Ses Voltes Espai Gastronòmic
- A Cala Blanca:
- Miramar
- Restaurant Maribel
- A Cala Galdana:
- Cape Nao Restaurant (Melià Cala Galdana)
- Es Barranc
- A Ferreries:
- Restaurante Loar Ferreries
- A es Migjorn Gran:
- Es Chic
- A Sant Tomàs:
- Restaurante Don Tomás
- S’Amarador (Villa Le Blanc Gran Melià)
- A es Mercadal:
- Ca n’Olga
- Café Bistro Sol 32
- Tast
- A Fornells:
- Cafè del Nord
- Ca na Marga
- Sa Fonda de Fornells
- A Arenal d’en Castell:
- Viva La Pepa
- A Alaior:
- Agroturisme Llucasaldent Gran
- Santa Mariana
- Torralbenc
- A Son Bou:
- Es Jardí des Temple
- A Maó:
- Cantina Illa del Rei
- El Romero
- Nou Bar
- A Sant Lluís:
- Sa Paradeta d’en Doro
- Sa Pedrera des Pujol
- Bar España
- A es Castell
- Sant Joan de Binissaida
El públic podrà consultar els establiments participants en aquesta edició i el seu menú a la web www.mostradecuinamenorquina.com
Patrocinadors i col·laboradors
La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca, CAEB i AgenciaCom, té el patrocini principal de San Miguel, i de destil·leries Xoriguer, Hauser&Wirth i la Fundació Foment de Turisme de Menorca com a patrocinadors. A més, també té la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella, l’Ajuntament de Maó, Cantina, Sa Cooperativa del Camp de Menorca, Fira Arrels, Made in Menorca, European Region of Gastronomy – Menorca Awarded 2022, Ashome, Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears, Fra Roger, Ascaib, Elitechip, Cómete Menorca, Foodies on Menorca, Menorca Es Diari, Menorca al Dia i Cadena SER Radio Menorca.