Es fan durant el mes de desembre a 5 municipis de l’illa

Hem preparat una selecció de propostes culinàries, que abasten des de tallers de cuina fins a tasts i degustacions. Aquesta petita agenda gastronòmica se centra en cinc municipis de Mallorca: Santa Eugènia, Sóller, Algaida, Santa Maria del Camí i Portocristo.

SANTA EUGÈNIA

Dimecres, 13 de desembre

Taller de cuina per a tots. A les 19:00 hores al Menjador de l’Escola .

Elaboracions sense gluten, sense lactosa, sense sucres afegits i vegetarianes. Taller obert a tothom. Es duran a terme diverses elaboracions d’estil tapa o barqueta, de temporada amb aires més nadalencs i que siguin una bona opció per les festes de nadal. Taller participatiu en què els assistents hauran de posar-hi la mà. Hi haurà elaboracions dolces i salades. Horari: de 19 a 21 h aproximadament. En finalitzar, hi haurà una petita degustació dels plats elaborats. Inscripció a l’Ajuntament de Santa Eugènia (971 144 397). Aforament de 30 persones. A càrrec del cuiner Miquel Àngel Coll. Preu: 5 euros (Places limitades)

SANTA EUGÈNIA

Dijous, 14 de desembre

Taller cuina amb amics. A les 19:00 hores al Menjador de l’Escola.

Elaboració d’un menú nadalenc per elaborar i gaudir amb amics o família. Taller per a tots els públic, on s’elaborarà un menú d’estil nadalenc, fàcil i econòmic, orientat a un menú que es pot dur a terme entre amics o família, on l’objectiu principal és gaudir de cuinar i després fer un àpat tots junts. Horari: de 19:00 h a 21:00 h aproximadament. En finalitzar, hi haurà una petita degustació dels plats elaborats. Inscripció a l’Ajuntament de Santa Eugènia (971 144 397). Aforament de 30 persones. A càrrec del cuiner Miquel Àngel Coll. Preu: 5 euros (Places limitades)

ALGAIDA

Divendres, 15 de desembre

I Tast de cervesa artesana. A les 20.30 hores. Realment, què bevem? Campanya de sensibilització dirigida a joves d’entre 18 i 35 anys organitzada pel Casal dels Joves d’Algaida amb la col·laboració de Cervesa des Pla, Cervesa Banyarriquer, Associació Malalts de Birra, Aldarq-Arqueologia Imaginativa i Associació Cultura Gastronòmica d’Algaida. Inscripcions al casaldelsjoves@ajalgaida.net abans de dia 14 de desembre. Places limitades. Activitat gratuïta. A l’Espai Colomer 15 d’Algaida. #NoSiguisAse#

MARRATXÍ

Divendres, 15 de desembre

Taller de sushi. A les 19 hores. L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Marratxí ha organitzat un taller per aprendre a fer sushi. Es farà a Ca ses Monges, al Pla de na Tesa. Inscripció romandrà oberta fins al dia 13. Apuntau-vos com a màxim el 13 desembre al 671 050 176. Inscripció gratuïta.

SÓLLER

Divendres, 15 de desembre

Tardeo i degustació de pinxos. A benefici de Passes per en Pau. Fins a les 00 hores. Actuacions de: 19:30 h: Suasi i Old Noise 20:15 h: Aires Sollerics 21 h: A la Plaça, fideuà solidària a benefici de Passes per en Pau.

MARRATXÍ

Diumenge, 17 de desembre

Fira de la Llet d’Ametla. A partir 10 hores. El nucli del Pla de na Tesa celebra la 12a edició de la Fira de la Llet d’Ametla. Hi trobareu paradetes comercials, artesanals, exposició de vehícles antics, exposició d’animals… i una xerrada sobre el procés d’elaboració de la llet d’ametlla, a més d’una cercavila i un passacarrers amb els caparrots i els Xeremies de Marratxí

ALGAIDA

Dimecres, 20 de desembre

Taller de cakepops. A les 18.00 hores. Adreçat a joves majors de 12 anys. Activitat gratuïta. Inscripcions al casaldelsjoves@ajalgaida.net abans de dilluns, dia 18 de desembre. Organitzat pel Casal dels Joves d’Algaida amb la col·laboració de Magdalena Espacio Creativo. Al Casal dels Joves.

SÓLLER

Dijous, 21 de desembre

Taller d’elaboració de les sopes de Nadal. A les 19:30 h, a Can Dulce. Vine a aprendre una recepta tradicional del nadal solleric. A càrrec d’Aida Martí, Inma Rodríguez i Maria Martí.

PORTOCRISTO

Dijous, 28 de desembre

Taller infantil Cuinadal. A les 11 hores. Taller de cuina infantil que s’impartirà a l’oficina municipal. A càrrec de Sebastià Riera Pocoví.

ALGAIDA

Dijous, 28 de desembre

Taller de cuina divertida per a infants, mares i pares. A les 17.00 h, a càrrec de Magdalena Espacio Creativo. Inscripcions fins dimarts dia 26 de desembre a les Oficines Municipals de la Casa de la Vila. Preu: 2,00 € per infant. Per a nins i nines de 3 a 12 anys. Inscrip·cions limitades. Organitzat per l’Ajuntament d’Algaida (971 125 335) i Magdalena Espacio Creativo. Al Casal dels Joves.

SANTA MARIA DEL CAMÍ

Divendres, 29 de desembre

Tast de vins santamariers. A les 19 hores. A Ca s’Apotecari, a càrrec del sommelier Toni Vich. Preu 10 euros. Places limitades. Inscripcions a: casapotecari [arrova]ajsantamariadelcami.org

Autor foto: monicore