El restaurant Botànic de Palma acaba de posar en marxa el lunch més saludable. Es tracta de la proposta gastronòmica del cuiner Andreu Benítez. Cada dissabte, de 12 a 16 hores, oferirà un menú de sis passes sense gluten, sense sucre i sense lactis amb un alt valor nutricional.

Andreu Benítez destaca que el secret d’aquest lunch és que és altament saludable, i que el toc dolç prové de productes amb sucre propi, com és el cas de la carabassa, el cabell d’àngel o la taronja, que no necessiten cap additiu addicional. “En el cas del gluten, hem substituït les farines de blat per cereals i fruits secs, i els lactis per productes com el coco, del que en feim un formatge”.

El xef comenta que el lunch té un altíssim valor nutricional, gràcies a la combinació d’una varietat d’ingredients de temporada àmplia i equilibrada, i “perquè hi hem inclòs súperaliments, com el miso, el cacau i el gingebre, entre altres, que hi contribueixen amb les seves propietats detox (depurativa), energètiques saludables“, afirma Benítez.

El lunch se serveix al pati de l’hotel Can Bordoy, un dels més bells de Palma. Algunes de les propostes són el moniato torrat i farcit de bolets amb praliné salada de curri, la tartaleta de blat vestit amb albergínia fumada, formatge de coco i alvocat o el risotto de quinoa amb tonyina vermella, edamame, cuscús de colflori i salsa d’herbes fresques. El preu de l’experiència és de 42 euros per persona.