/

Balears. entre les comunitats autònomes que més vi beuen

El preu mitjà del litre de vi es va encarir un 3,8% durant el 2022, segons dades comparades amb l'any 2021

Les Illes Balears es troben entre les comunitats que més vi beuen de l’Estat espanyol Així ho reflecteix l’Informe sobre el consumo alimentario de España 2022, que acaba de publicar el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. En aquest document també s’hi recull el consum d’oli, de carn, de pastisseria, d’ou, d’arròs, de llet, de llegums, de peix i de begudes.

Segons explica aquest informe, les Illes Balears són la quarta comunitat autònoma en consum de vi per capita de l’Estat. Balears representa el 2,5% del total de la població espanyola i es consumeix 2,9% del vi domèstic la qual cosa representa un consum de 9,4 litres per persona i any.

La llista l’encapçala Catalunya, que representa un 16,2% de la població de l’Estat amb un consum d’un 22,4%, el que suposa 10,7 litres per persona i any. La segona posició és per a la Rioja, que representaun 0,7% de la població de l’Estat, amb un consum de 0,9, que és equivalent a 9,9 litres de vi per persona i any. La tercera posició és per a Astúries, que resprenta un 2,4% de la població global i un consum de 3,1%, és a dir, 9,7 litres de vi per persona i any.

Tot i això, cal dir que el consum de vi a Espanya va retrocedir un 12,8% en volum i un 9,5% en valor durant el 2022. El document també apunta que el preu mitjà del litre de vi fou de 3,19 euros, un 3,8% més car que el de l’any 2021.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat