Miquel Calent, del restaurant Can Calent de Campos oferirà un taller de cuina a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB).

Serà dimecres, dia 20 d’abril, de 18 a 21 hores, i durà el nom Bona i Alta Cuina per fer a Casa. El curs s’emmarca dins el cicle La Bona Cuina, organitzat per Gastronòmicament amb el suport de l’EHIB, que té com a objectiu  potenciar la cuina saludable a partir del producte local i de temporada, a través d’una cuina sana i equilibrada.

Les receptes que s’hi cuinaran són:

  • Tàrtar de peix i/o marisc, confitura d’hortalisses i el seu aire
  • Floc de bou, amb morrro, fideus de xeixa, avellanes i verdura
  • Coca de garrova, crema de xocolata blanca i gelat de maduixa

El preu del taller és de 30 euros i els assistents tastaran tots els plats que s’hi cuinin

Inscripcions a Gastromarket (pagament en línia): http://gastromarket.es/25-la-bona-cuina-2015-2016

ELS ASSISTENTS TASTARAN I MENJARAN TOTS ELS PLATS QUE S’HI EXPLIQUIN

En el taller es cuinarà amb els millors aliments gràcies a:

  • Especias Crespí: Són especialistes en herbes aromàtiques, infusions i condiments. Us passegen per la cultura gastronòmica més tradicional i més contemporània i, també més internacional.
  • Goethe (Zumi Glub): És l’empresa puntera en begudes i resfrescs de Mallorca. A través de la marca Zumi Glub elabora refrescs com la Pinya Mallorquina, un dels refrescs més populars creats a l’illa.
  • Son Bordils: Un dels cellers amb més història de Mallorca. Aquest celler, ubicat a Inca, és apreciat pels entesos perquè elabora un vi de qualitat. La finca té una extensió de 34 hectàrees on hi ha sembrades varietats de vinya autòctones i forànies (callet, mantonegro, monestrell, premsal blanc, merlot, cabernet sauvignon, sirà, chardonnay, moscatell i premsal blanc).
  • Galletes Gori de Muro: Des de 1890, la família Noceras elabora artesanalment les galetes Gori de Muro, tant les marineres i com galetes d’oli.
  • Oli de Jornets: És considerat com un dels millors del món. Es tracta d’un suc d’oliva de la qual en surt un oli extraordinari de gran qualitat.
  • Cafès Bay: Importen directament el cafè de Brasil, Colòmbia, l’Índia, Vietnam i Hondures. A la fàbrica de Lloret de Vistalegre (Mallora) el torren, el molen, l’envasen i el distribueixen.
  • Llorenç Cerdà Alimentació: Tot una referència en bolets frescs de temporada, xocolates, carn, gelatines i infusions. Un gran especialista en alimentació que té la seu a Porreres.

Hi col·labora l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

Idioma del curs: català.

Més informació i inscripcions: http://gastromarket.es/25-la-bona-cuina-2015-2016

MÉS INFORMACIÓ SOBRE MIQUEL CALENT

La saviesa popular de les receptes de la seva padrina continuen vives i actualitzades a Can Calent, el seu restaurant de Campos. Miquel Vicens, Calent de malnom, és presentador del programa ‘Cuina i Guanya’ d’IB3 Televisió. La cuina de kilòmetre zero i de temporada són els eixos d’una carta que neix del coneixement propi dels productes de la terra ja que combina la seva professió i passió per la cuina amb el seu amor per la terra com a pagès. És col·laborador setmanal del diari Ara Balears  amb articles gastronòmics i receptes.