La cocteleria de Palma Chapeau 1987 va presentar dilluns la nova carta de còctels que ha batiat amb el nom de Paisatges de Mallorca. Es tracta d’una oferta de 12 còctels dividits en tres temàtiques: Mar, Pla i Serra de Tramuntana.

Segons explica Matias Iriarte, responsable del pub, hi varen començar a treballar el mes d’octubre de l’any passat i, arran de la crisi sanitària de la covid-19, han hagut de retardar-ne la presentació.

“Són còctels inspirats en Mallorca, que tenen el producte local com a protagonista. El repte que ens vàrem proposar des de Chapeau 1987 era traslladar aliments sòlids i sensacions a líquid”, explica Iriarte. Per això també han optat per col·laborar amb mestres artesans com el ceramista Pere Coll i els vidriers de Lafiore, que amb els recipients i copes creades contribueixen a traslladar el paisatge a la copa.

Arran de les mesures higièniques, des de Chapeau 1987 han decidit penjar la carta a Instagram per fer-la arribar a tothom interessat: “és la xarxa més vista, finsi tot per davant de grans cadenes de televisió”, comenta Iriarte. Per traslladar la carta en imatge han apostat per un fotògraf publicitari de referència, Nando Esteva, que ha retratat tots els còctels.

Algunes dels còctels són:

Laid on the Beach: Els aromes tenen la capacitat de transportar-nos a altres llocs i a altres moments de la nostra vida. Si et diem ‘tombat a la platja, allò que et ve al cap és l’aroma dolç de la crema solar, amb perfum de coco, però segurament també t’arriba l’aroma del meló acabat de tallar. Així és Laid on the Beach, un còctel refrescant i tropical servit en una peça de ceràmica feta a mà pel mestre artesà Pere Coll, el tacte de la qual recorda l’arena de la platja entre els dits.

Ingredients: Bacardí Maestros, meló de temporada, coco salat, tepache de Meló i perfum de hawaian tropic.

Mar i Muntanya: Les ones es rompen on volen. De vegades ho fan a l’arena d’una platge, però d’altres, ho fan contra les muntanyes, concretament contra els penya-segats del nor-est de l’illa de Mallorca. Ens agrada especialment l’aroma cítric i dolç que desprèn Sóller quan atravesses la vall en tren. Un punt salí de fonoll marí, un toc transparent del centrifugat de les taronges i aquesta mescla servida en coupete riedel com un gimlet sec de Sipsmith gin, amb el seu punt marí i cítric, que uneix la mar i la muntanya.

Ingredients: Spismith gin, palo cortado sherry, taronja de Sóller i fonoll marí.

Son Mut: La finca de Son Mut de Llucmajor és un referent internacinal de figueres, amb 162 varietats, que ha inspirat aquest còctel fet amb whisky amb pa de figa i acompanyat d’herbes, palo i kombutxa feta per Brilla (Llubí), servit en una copa de Pere Coll.

Ingredients: Macallan 12, figues de Son Mut, vi dolç Oloroso, Palo, kombutxa de temporada

Trempó Tònic: L’estiu és sinònim de la mar, però també és temps de caminar descalç i de dinar o sopar de trempó. Aquest plat concentra quasi tots els gustos del camp de la temporada, un glop vegetal, refrescant i, sobre tot, molt saborós.

Ingredients: Gin suau de pebre blanc, tomàtiga de ramellet, vi fino, tònica, ceba envinagrada.

Consultau la carta completa ahttps://www.instagram.com/lacartadechapeau/