/

La guia de vins Gourmets presenta l’edició 2024

Hi podeu consultar els vins més ben puntuats de les illes Balears i Pitiüses

La Guia de Vins Gourmets (GVG) és a punt de sortir al mercat. Ho farà el dilluns 6 de novembre i hi recull 4.735 vins ressenyants i 1.196 cellers referenciats.

És la publicació vitivinícola més antiga de l’Estat espanyol, ja que es publica des de l’any 1983. Per fer la guia, els seus especialistes han tastat a cegues 4.187 vins des del mes d’octubre de 2022 fins al setembre d’enguany, i hi han referenciat 1.196 cellers de 139 zones vinícoles.

L’edició de 2024 té alguns canvis en el disseny de l’interior per presentar al lector una eina més pràctica, dinàmica i intuïtiva, donant més protagonisme als actors principals, els vins de cadascun dels cellers descrits, com també la resta d’informació de la GVG: botigues especialitzades en venda de vins, festes del vi, dades de cadascun dels consells reguladors, sistemes d’elaboració dels diferents tipus de vi que conviuen a Espanya, roda d’aromes que es perceben al tast de cada vi com també d’altres capítols que ajuden el professional i el neòfit a estar al dia en aquest innovador sector.

La metodologia de tast no ha variat des de la primera edició. Per examinar cadascun dels vins, s’organitzen sessions de tasts en què s’analitzen un màxim de 20 mostres per sessió. Aquests vins són escollits per zona de producció, anyada i tipologia, per l’equip de la redacció de la GVG i, posteriorment, les ampolles són embolicades en fundes perquè els tastadors ignorin informació afí, es tracta de tasts a cegues. Des de 1983, la GVG ha comptat i compta amb un excel·lent elenc de professionals del sector per poder analitzar i puntuar els vins publicats a cada edició. El Comitè de Tast –a cegues–, compost en aquesta 39a edició per 20 professionals, està format per prestigiosos enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i tastadors en actiu. Tant al començament de la Guia, com a la web del Grup Gourmets, a l’apartat del Comitè de Tast inclòs a la secció de la Guia Vins Gourmets, es pot posar cara als components del comitè, els quals segueixen escrupolosament la filosofia de la GVG que s’ha mantingut inalterable des de la gènesi. Per a aquesta edició del 2024, s’ha modificat la fitxa de tast emprada pel Comitè de Tast sintetitzant en cinc els paràmetres de puntuació a l’hora de qualificar un vi. Cada tastador indica la seva qualificació basant-se en una escala sobre 100 punts i es fa una mitjana aritmètica dels cinc camps per obtenir la puntuació final.

Podeu consultar els vins més ben puntuats de les Illes Balears i Pitiüses aquí.

Els vins premiats a l’edició 2024 són:

Celler de l’any
Abadía Retuerta, tant pels seus vins com per l’oferta enoturísca, que són excel·lents i una experiència única.

Millor blanc jove
Vulcano Malvasía Seco – Bodega Vulcano – DO Lanzarote

Millor blanc amb criança
Guitián Fermentado en Barrica Godello – Bodegas La Tapada – DO Valdeorras

Millor rosat
Chivite Las Fincas – J. Chivite Family Estates – VT 3 Riberas

Millor vi jove (ex aequo)
Fariña Primero – Bodegas Fariña – DO Toro
Habla del Silencio Mágnum – Bodegas Habla – VT de Extremadura

Millor negre amb criança
Pesus – Bodegas Hnos. Sastre – DO Ribera del Duero

Millor escumós
Juvé & Camps Reserva de la Familia Brut Nature Gran Reserva – Juvé & Camps – DO Cava

Millor vi dolç
Lustau Palo Cortado Vors – Bodegas Lustau – DO Jerez-Xérès-Sherry

Millor botiga especialitzada
Vins i Licors Grau – Palafrugell (Girona)

Premi especial de l’any (ex aequo)
Carmelo Rodero – Vinater de llarga tradició a la Ribera del Duero
Pepe Mendoza – Destaca per la seva trajectòria i evolució, com es pot veure en el seu projecte personal: Pepe Mendoza Casa Agrícola

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat