La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, es varen reunir ahir, dimecres,  amb els representants dels sindicats i patronals del sector de la restauració per explicar-los com s’està plantejant la convocatòria d’ajudes anunciades pel Govern de l’Estat.

Es tracta d’un import d’11.000 milions, dels quals 1.000 milions d’euros són ajudes directes per a afectats a les Illes Balears.

Qui se’n pot beneficiar?
Aquestes ajudes, que s’adrecen a contribuir a la viabilitat de les empreses, es destinaran a negocis que hagin tingut una caiguda d’almenys el 30% de la facturació d’IVA i no hagin declarat pèrdues en la declaració fiscal corresponent a 2019.

En aquest sentit, les Illes Balears tenen un cens estimat de 7.497 empreses de restauració, de les quals 4.115 corresponen a empreses físiques i 3.382 a persones jurídiques. Per illes, la distribució és la següent: 5.770 a Mallorca, 1.184 a Pitiüses i 543 a Menorca.

El conseller Negueruela ha destacat que el Govern ha estat al costat de les empreses i treballadors i treballadores “acompanyant les mesures d’un suport econòmic”. Negueruela ha apuntat que davant una situació “tan complicada” és fonamental “treballar conjuntament perquè el més aviat possible es puguin reconduir aquestes mesures i caminar cap a un estiu on tots volem que hi pugui haver més activitat”. En aquest sentit, ha recalcat que és important “treballar junts amb una sortida de la crisi tan difícil, i ara també amb la gestió de les ajudes directes de l’Estat perquè puguin arribar a les empreses el més aviat possible”.

A més a més, el Govern, a través de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha comentat que està treballant en la redacció de la convocatòria d’ajudesque preveu uns imports, en funció del sistema de tributació de cada empresa, que poden arribar a més de 4.000 euros per a la majoria de les empreses.

Cal dir que les sol·licituds s’atendran per ordre d’entrada, sinó que s’habilitarà un període de registre i, en funció del nombre d’empreses, s’abonaran els ajuts. Per tant, en aquesta convocatòria totes les empreses que compleixin els requisits establerts rebran una ajuda.