El concurs de tapes i còctels TaPalma 2021 ja té guanyadors. El triomfador d’aquesta edició ha estat el xef Tito Verger del restaurant Rosa del Mar, que ha guanyat el TaPalma d’Or per la tapa Bunyol frit a Corea.

L’acte, organitzat per AgènciaCom i Restauració Caeb, i patrocinat per Ajuntament de Palma, la Fundació Mallorca Turisme i Baleària, s’ha celebrat el dilluns 22 de novembre al Palau de Congressos de Palma i té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament Palma, com a punt neuràlgic de la gastronomia.

La tapa de plata ha estat per a Matías Provvidenti, del restaurant Maleva, que ha presentat al jurat la tapa Ètnic, una tapa amb història. I finalment, el bronze, ha estat per a Roberto Serra de Blat al Sac que ha presentat la tapa Indiorquí.

La millor Tapa Temàtica, amb galeta Quely, ha estat per al restaurant Arrosseria El Puente. El xef Quique Erazo ha aconseguit l’or gràcies a la tapa Coca-Nnoli. L’argent d’aquesta modalitat se l’ha endut Erika Marina Schaefer del restaurant Menjaibeu del barri de Pere Garau amb la tapa Marimonte i, en tercer lloc, el bronze ha recaigut a Manuel Ortega del restaurant Shaka per la tapa Ebi Quely Uramaki.

Pel que fa al concurs de còctels, el guanyador del Còctel d’Or ha estat per al restaurant Katagi Blau i el còctel Tanjo El Nacimiento, creat pel barman Fernando Calderon. L’argent ha estat per a José Luis Guerrero de Shaka gràcies al còctel Oaxaca; mentre que el bronze se l’ha endut Julià López, bàrman d’Emblemàtic, amb el còctel Figarel·lo.

També s’han lliurat dos accèssits, un a la tapa millor marinada amb cervesa Mahou, que ha estat per al restaurant La Trastienda amb la tapa Pa de yuca amb guisat de cua de bou i un altre a la millor tapa elaborada amb Oli de Mallorca, que ha estat per al restaurant La Despensa del Barón per la tapa Terror mallorquí.

Totes les tapes i còctels que han participat al concurs TaPalma 2021 podran degustar-se a la ruta que comença aquest dimecres 24 i que acaba el diumenge 28 de novembre en la qual hi participen un total de 34 establiments.