El sommelier del restaurant Marc Fosh i el del restaurant Es Fum l’arxipèlag al Campionat d’Espanya

Gabriel Lucas és el guanyador del Campionat de Balears 2018. El sommelier del restaurant Marc Fosh ha estat el vencedor d’aquesta XX edició celebrada el dimarts 27 de març a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Ell i el finalista Javier Gómez, sommelier del restaurant Es Fum, representaran l’arxipèlag al Campionat d’Espanya que se celebrarà del 7 al 10 de maig al Salón Gourmets de Madrid.

Nascut a Palma el 1983, Gabriel Lucas Dimmock ha treballat anteriorment com a segon sommelier al restaurant Tristán, aprenent del sommelier italià Gabrielle Putigniano, que ha quedat en tercera posició en el certamen. Després de treballar en el Tristany, Lucas va passar al restaurant Marc Fosh (1 estrella Michelin), on treballa com sommelier des de fa tres anys. Aquesta és la segona ocasió que lluita per alçar-se amb el primer premi del campionat de Balears que organitza l’Associació Balear de Sommeliers (ABS) i enguany ha aconseguit el repte que es va proposar.

El concurs ha comptat amb 6 participants que han hagut de fer una part escrita sobre viticultura, enologia i productes gastronòmics, i també un tast de vins. D’aquesta primera fase n’han sortit tres finalistes (Gabriel Lucas, Javier Gómez i Gabrielle Putigniano), que han hagut de dur a terme la prova final que ha consistit en tast descriptiu de dos vins i la identificació de diversos productes en copa negra; corregir una carta errònia; decantar i servir un vi; prendre la comanda i una prova d’idioma.

El concurs ha coincidit  amb el 25 aniversari de l’ABS, entitat membre de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers i Associació de Sommeliers Internacional (UAES / ASI).