/

El pa moreno és el més consumit entre els ciutadans de Balears

La gran majoria d'enquestats, més d'un 70%, assegura que compra el pa al forn

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) ha presentat una enquesta per conèixer els principals hàbits de consum de pa entre la ciutadania.

Els resultats els va presentar a mitjan d’aquest mes d’octubre, coincidint amb la celebració de la Setmana del Pa. Segons els resultats, un 71 % dels enquestats assegura que compra el pa als forns, davant del 25 % que ho fa als supermercats. La resta opta per benzineres o altres llocs.

Pel que a la freqüència de consum, la majoria (47 %) compra pa 3 o 4 cops per setmana, un 21 % ho fa cada dia i el 31 %, de forma esporàdica. La tipologia de pa més consumida és el pa pagès moreno, seguit pel pa blanc, la barra i les galetes d’oli.

Cal destacar que, segons l’Informe de consum alimentari a Espanya 2022 del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, el consum de pa a les Balears va ser de 27,29 quilos per persona, molt similar al de la mitjana espanyola, que va ser de 27,94 quilos.

Atesa la notícia, des de Gastronòmicament hem trobat convenient recordar el reportatge i debat que va fer TV3 sobre el pa tradicional i el pa de benzinera. El podeu veure a continuació.

També és recomanable el reportatge de recerca que va fer La Sexta en quèen què un metge especialista en intoleràncies alimentàries alerta del risc que suposa per a la salut menjar pa ràpid com el que es ven a les benzineries i a la majoria de supermercats. El podeu consultar a: https://www.lasexta.com/programas/equipo-investigacion/noticias/engano-pan-lena-descubierto-equipo-investigacion-hacemos-horno-que-funciona-gasoil_2021120461ab5de627c459000166e77c.html

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat