/

El restaurant Morralla, guanyador del TaPalma d’Or 2024

El seu cuiner, Kike Erazo, tambe ha guanyat la Tapa Sobrassada de Mallorca IGP

TaPalma Mallorca 2024, concurs i ruta de tapes i còctels, ja té guanyadors. El triomfador d’aqueta edició ha estat el restaurant Morralla amb el xef Kike Erazo, que s’enduu el títol de TaPalma d’Or 2024 amb la seva creació ‘Coca-rroba’.

L’esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca Caeb, i que té el patrocini oficial de Trasmed i els patrocinadors institucionals com són l’Ajuntament de Palma, Passion for Palma i la Fundació Mallorca Turisme, té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola.

Premi Tapalma d’Argent
En la modalitat de Tapa TaPalma, el vencedor de la plata ha estat el restaurant La Consentida amb el xef Óscar Fontán, que ha presentat al jurat la tapa ‘Cruixent caneló de medul·la de vedella estofada amb daus de gamba blanca amb alls i allioli de tòfona’. I finalment, el bronze, ha estat per Ombu i el xef Carlos Frau, qui ha presentat la tapa ‘Bruma mallorquina’.

En categoria de Tapa Sobrassada de Mallorca IGP, el restaurant Morralla, amb el xef Kike Erazo, ha aconseguit l’or gràcies a ‘La Joia de Mallorca’. L’argent en aquesta modalitat se l’ha enduit el restaurant Zaituna del xef David Raya, amb ‘La Perla Negra’ i, en tercer lloc, el bronze ha recaigut en el restaurant La Consentida i el xef Óscar Fontán per la seva creació ‘Bombeta de sobrassada amb espinacs i crema de marisc’.

Concurs de còctels
Pel que fa al concurs de còctels, el guanyador del Còctel d’Or ha estat El Bandarra pel seu còctel ‘Frambólico’ del bartender Michele Marcon. La plata ha recaigut sobre Ombu, gràcies a la creació ‘Toma-tiga’ de William Mensitieri. El bronze se l’ha endut Assaona del bartender Paula Blasco, gràcies a ‘La Vall’.

També s’han lliurat dos accèssits, un a la tapa millor maridada amb San Miguel, que ha estat per al restaurant Ombu amb la creació ‘Bruma Mallorquina’. I quant a l’accèssit al millor còctel elaborat amb producte d’Antoni Nadal Destil·leries, ha estat per a Quentin’s Saloon pel seu còctel ‘Tu vuo’ fa’ él mallorquí’.

El concurs, presentat per Beatriz Díez i Toni Rigo, ha començat a les 16.30 hores amb el certamen de la Tapa Sobrassada de Mallorca IGP en el qual han participat els xefs de Can Frasquet, Bellaombra, Viu Restaurant, La Consentida, Zaituna, Best Pizza, Morralla i Ombu.

Tot seguit, a les 17.30 hores ha estat el torn per al concurs de còctels ‘Distribucions Túnel’ amb els bartenders de 6th Sense, Viu Restaurant, Ombu, El Bandarra, Grand Siena, Quentin’s Saloon i Assaona.

I finalment, a les 19.00 hores s’ha celebrat el concurs de Tapa TaPalma en el qual han participat els xefs de Morralla, Café Barroco, La Consentida, Best Pizza, Bellaombra, Ombu, Zaituna i Can Frasquet.

El jurat de tapes del Concurs TaPalma Mallorca-2024 ha estat format per un jurat fix encapçalat per Igor Rodríguez, president del jurat de tapes i xef del restaurant El Bandarra; Mariano Mier, premio I+D Gijón de Pinxos 2024 i xef del restaurant El Quinto de Gijón; Ana Mediavilla, presidenta del Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciudad de Valladolid; Goyo González, presentador del Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciudad de Valladolid, i Nuria Casas, actriu i creadora de contingut. El jurat del concurs Tapa TaPalma ha estat format per Claudio Lemos, xef del restaurant Selvatge; Koldo Royo, president d’ASCAIB, xef i assessor, i Miquel Calent, xef del restaurant Can Calent, Cuit de Nakar Hotel i presentador d’IB3 TV; i el de Tapa Sobrassada de Mallorca IGP, per Antonia M. Torres, directora del jurat de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca; José Cortés, xef i membre d’ASCAIB, i Rodrigo Vallejo, xef privat.

Així mateix, el jurat de còctels ha estat format per Juan Antonio García, president del jurat de còctels de TaPalma i president de l’Associació de Bartenders de les Illes Balears, juntament amb Sònia Pou, relacions públiques de l’ABIB; Pedro Marín, ambaixador d’Antonio Nadal Destil·leries; Kike Bayano, ambaixador de Coca-Cola i gerent d’On The Rocks; Laura Pelarda, cap de bar de l’Hotel Glòria de Sant Jaume, i Miquel Calent, xef del restaurant Can Calent, Cuit de Nakar Hotel i presentador d’IB3 TV.

La gala de lliurament de premis s’ha celebrat a l’Auditori Illes Balears una vegada finalitzada cadascuna de les categories del concurs. I, per a acabar, el hall del Palau de Congressos s’ha vestit de festa gràcies als estands dels patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i a la música de Miquel Font. Un concurs al qual hi han assistit més de mil persones.

Ruta de tapes
Totes les tapes i còctels participants en TaPalma Mallorca-2024 podran degustar-se en la ruta que comença aquest dimecres 27 de novembre fins al diumenge 1 de desembre en la qual participen un total de 31 establiments. Pots consultar els restaurants i la informació en l’App TaPalma i en la web www.tapalma.com.

Patrocinadors i col·laboradors
TaPalma Mallorca-2024, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca Caeb, té el patrocini oficial de Trasmed; els patrocinadors institucionals com són l’Ajuntament de Palma, Fundació Mallorca Turisme i Passion for Palma; el patrocini del Palau de Congressos de Palma, San Miguel, Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, Distribucions Túnel, Café Rico, Autovidal, My Uniform i ADED; i la col·laboració del Consell de Mallorca, Voldis Balears, Makro, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, Coca-Cola, Km0 Slow Food, José Luis Ferrer, Singular Drinks, Ascaib, Asociación de Bartenders de las Islas Baleares, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Fundació La Caixa, Asociación Hotelera de Playa de Palma, Asociación Hotelera de Palma, Aico, Marketing Comline i Mallorca Fun Card; així com els mitjans oficials IB3, COPE, Ultima Hora i Fires i Festes

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat